82. Yıl Devlet Hastanesi Yurtkur'a Verildi

82. Yıl Devlet Hastanesi Yurtkur'a Verildi

82. Yıl Rize Devlet Hastanesi'nin yeni binasına taşınmasıyla boşalan hastane binası kız ve erkek öğrencilerin kalacağı yurt binası oldu.

82. Yıl Rize Devlet Hastanesi'nin isim değiştirerek Rize Devlet Hastanesi olarak yeni binasına taşınmasının ardından boşalan eski hastane binası geçici olarak kız ve erkek öğrencilerinin kalacağı Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü (YURTKUR)'a verildi.

Rize Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'ne ait Liman Bölgesindeki kız ve erkek öğrenci yurt binalarının yapılan depreme dayanıklılık ölçümlerinde binanın depreme dayanıklılığının  bulunmadığının tespit edilmesi sonucu binada başlatılan depreme karşı güçlendirme tadilatı dolayısıyla 82. Yıl Rize Devlet Hastanesi binası geçici bir süre Rize Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'ne tahsis edildi.


336'sı erkek, 288'i kız öğrenci olmak üzere toplam 624 öğrencinin kalacağı YURTKUR'un geçici binası (82. Yıl Rize Devlet Hastane binası), Rize Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'nün binada dezenfekte ve ilaçlama ile yoğun temizlik işlemlerini yapmasıyla öğrencilerin 30 Haziran 2012 tarihine kadar burada kalması sağlanacak.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.