Ambalajsız tavuk satışına yasak geliyor

Ambalajsız tavuk satışına yasak geliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın taslağına göre,tavuk ürünleri sadece hazır ambalajlı olarak satılabilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görüşe açtığı Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağına göre, perakende işletmelerde dökme çiğ kanatlı et satışına izin verilmeyecek. Bu ürünler sadece hazır ambalajlı olarak satışa sunulabilecek.

ÇİĞ KANATLI ETLERİNİN DÖKME SATIŞINA YASAKLAMA GETİRİLECEK

Bakanlık, söz konusu taslağı internet sitesinde görüşe açtı. Görüşlerin alınmasının ardından Et ve Et Ürünleri İhtisas Komisyonunda değerlendirilecek taslağa, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonunda son hali verilecek. Taslağın bu haliyle yürürlüğe girmesi halinde, mevcut durumda perakende işletmelerde ambalajsız satılmasına izin verilen çiğ kanatlı etlerinin dökme satışına yasaklama getirilecek. Çiğ kanatlı etleri sadece hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilebilecek. Perakendeci tarafından ambalaj bütünlüğü bozulmadan son tüketiciye sunulacak.

KASAPLAR SUCUK YAPAMAYACAK

Perakende işletmelerde ısıl işlem görmüş sucuk, fermente sucuk, pastırma, sosis, salam gibi et ürünleri üretilebilirken, taslakla bunlara da yasak getiriliyor. Buna göre, kasap ve marketlerde bu tür ürünler üretilemeyecek. Mantı, içli köfte, çiğ köfte, kadınbudu köfte, lahmacun, pide, kebap, pizza gibi yemek, hazır yemek, tabldot yemek ve mezelerin üretiminde kullanılan çiğ et, kıyma, kanatlı kıyma ve et ürünleri tebliğde belirtilen özellikleri karşılayacak. Ürün etiketlerine ilişkin belirlenen kurallar, satış reyonları, reklam panoları, market katalogları, gazete reklamları gibi yollarla yapılan ürün tanıtımları için de geçerli olacak.
BENZER HABERLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.