Ardeşen'de trafik felç oldu!

Ardeşen'de trafik felç oldu!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde hayatın felç olmasına neden olan olay 'İstanbul'dan farkımız kalmadı' dedirtecek cinsten.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde şehir içi trafiği özellikle akşam üstü saatlerinde İstanbul trafiğini aratmaksızın ilçede yaşam adeta felç oldu.

Merkez Mahallesi, Atatürk Caddesi Hükümet Konağı önündeki trafik sinyalizasyon sistemi ile yaklaşık 400 metre mesafedeki Ardeşen Eski Devlet Hastanesi önüne kadar olan bölgede Ardeşen trafiği felç oldu!

Geçen hafta içerisinde Ardeşen Belediyesi tarafından araçların yaya kaldırımına park etmesini önlemek amacıyla konulan dubalar araç sahiplerini zorda bırakırken yaya kaldırımlarını rahatça kullanmaya başlayan vatandaşlar ise durumdan oldukça memnun idi. Araç sahipleri ise park çözümünü araçlarını karayoluna bazen ikili bazen de üçlü yanyana gelecek şekilde park ederek buldu. Hal böyle olunca ilçede trafik akışı durma noktasına geldi.


ÇALIŞMAYAN SİNYALİZASYON CAN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKUYOR

İlçede trafik sinyalizasyon sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmaması felç olan trafiği tamamen içinden çıkılmaz bir noktaya getiriyor. Sinyalizasyon sistemindeki arıza trafik sorununun büyümesine yol açarken vatandaşların can güvenliğini de tehlikeli hale getiriyor.

Ayrıca, ilçenin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi üzerinde ve Ardeşen Meslek Yüksekokulu yakınında bulunan Trafo Kavşağı Bölgesindeki sinyalizasyon sisteminde 15 günden süregelen arızanın giderilmeyişi sürücülerin yayalara ve can güvenliğine aldırış etmeden trafik akışını devam ettirmelerine neden oluyor.

YETKİLİLER ARIZAYA KAYITSIZ


Kavşakta sık sık meydana gelen kazalar ise yetkililerin duruma el koyması için henüz yeterli olmadı. Konu ile ilgili Trafo Kavşağı yakınındaki esnaflardan Osman Hatipoğlu yaptığı açıklamada, "Kavşakta göz ardı edilemeyecek bir kural zaafiyeti var." dedi.

Hatipoğlu, yayaların, sürücülerin ve esnaflarınn mağduriyetleri hakkında şunları kaydetti: Kavşakta 15 gündür trafik lambaları yanmıyor. Cadde üzerindeki seyirler ve karşıdan karşıya geçişler tamamen kuralsızca yapılmakta. Son günlerde iş yerlerimizde rahat oturamaz olduk. Geçenlerde duyduğumuz bir fren sesi ile kendimizi dışarı attık ve bir otomobilin gürültülü bir şekilde takla atışına şahit olduk. Yüreğimiz ağzımıza geldi. Allah'tan can kaybı olmadı. Kavşaktaki bu ihmalkarlıktan dolayı bir vatandaşımızın burnu kanasa yetkililer vicdan azabı çekip rahatsız olacağından endişemiz yoktur. Ardeşen Belediyesi yetkililerinin konu üzerine yoğunlaşarak trafik lambalarını çalışır hale getirmelerini ve trafik kurallarına işlev kazandırmalarını bekliyoruz.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.