Bahçeli'den şaşırtan koalisyon çıkışı!

Bahçeli'den şaşırtan koalisyon çıkışı!

MHP lideri Devlet Bahçeli koalisyon konusunda ilk kez bu kadar ılımlı açıklamalar yaptı.

Koalisyon deneyimlerini partisinin milletvekilleriyle paylaşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Sabırlı olunursa çözülemeyen birçok konu koalisyon hükümetleriyle çözülür" diye konuştu.

İftar yemeğinde MHP’li milletvekilleriyle biraraya gelen Devlet Bahçeli’nin gündeminde koalisyon kurma konusu vardı. Bahçeli, "Ayrı dünya görüşünde 2 parti biraraya geliyor. Zordur, sabır gerekir. İlkelerimiz bellidir. Koltuk peşinde koşan insanlar olmayız" dedi.
TÜRKİYE HÜKÜMETSİZ KALMAZ

Kırmızı çizgilerini “çözüm sürecinin askıya alınması, yolsuzlukların araştırılması, Erdoğan’ın Anayasal çizgilere çekilmesi” olarak açıklayan Bahçeli geçen hafta, “Tüm alternatifler tüketilir, siyasi istikrarsızlık baş gösterirse Türkiye’yi namerde muhtaç etmeyiz” demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Tek parti hükümetleri despotizme gidişin yolunu açar. Koalisyonda ise sabırlı olunursa Türkiye’nin birçok sorunu çözülebilir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon deneyimlerini partisine ait milletvekilleriyle paylaştı. Bir grup milletvekili ile iftar yemeğinde bir araya gelen Bahçeli, koalisyon hükümeti deneyimlerini anlarken, “Tek parti hükümetleri daha çok despotizme doğru gidişin yolunu açarken, koalisyonlar daha çok insanları bir araya getirir. Bir çok çözülemeyen konu çözülür” dedi.

Devlet Bahçeli, iftar yemeğinde özellikle DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin kurulması ve erken seçim kararı almaya götüren süreçle ilgili değerlendirmeler yaptı. Aynı dünya görüşüne sahip olmayan partilerin bir araya gelerek koalisyon kurduklarına dikkat çeken Bahçeli, şunları söyledi: “Zordur ama sabırlı olmak gerekir. Aynı dünya görüşünü paylaşmayan iki partinin insanları bir araya geliyor. Böyle olunca herkes birer adam yaklaşması lazım ki huzur içinde Türkiye yönetilsin. Koalisyon ortamında rahmetli Ecevit’in partisinin bölünmesinde sonra yeni kurgular üzerine erken seçimi istemek zorunda kaldık. Millet versin kararı dedik.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.