Bakan Yazıcı'dan Rize'de İftar Yemeği

Bakan Yazıcı'dan Rize'de İftar Yemeği

ümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'de hiçbir ferdin açlık sınırında olmadığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'de bir iftar yemeği düzenledi. Yakamoz Restoran'da düzenlenen iftar yemeğine, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Yardımcısı Davut Kavraoğlu başta olmak üzere milletvekilleri, bürokratlar, basın mensupları ve çok sayıda kişi katıldı. İftar yemeğine katılanlar arasında Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak da yer aldı.
İftar sonrası konuşma yapan Yazıcı, Türkiye'de hiçbir ferdin açlık sınırında olmadığını belirterek, "Dünyada 7.5 milyar insanın 1.5 milyarının günlük 1 doların altında bir para ile geçinmek zorunda. 1 milyar insanın ise, temiz su kaynaklarına erişmeden yoksulluk içerisinde yaşıyor. Türkiye'de açlık sınırında her hangi bir ferdin bulunmaması, hepimiz açısından sevindiricidir. Açlık sorunumuz yok ama, yoksulluk sorunumuz var belli ölçekte. Bu alana müdahalemiz bir yandan hükümet diğer yandan da sivil
toplum örgütleri olarak yaptığımız tasarruf ve elde ettiğimiz kazançlarla bunu koordine etmek suretiyle bu sosyal sorumluluğumuzu da yerine getiriyoruz. Buda bizim ayrı bir zenginliğimiz. Ülke olarak bizim bu özeliğimiz artık sınırlarımızı da aştı. Dün Uzakdoğu'daydık, Bosna Hersek'teydik, bugün Somali'deyiz. Somali'deki Türkiye'nin davranışı bütün dünya tarafından örnek gösterilecek bir sosyal proje oldu. Ülkemizde ve dünyada yaşanan sorunların en temeli yoksulluktur. Dünyada gelecekte yoksulluk sorunu ile
mücadele ederek ülkeleri yönetenler insanlık görevini yapıp yapmama noktasında başarı çıtalarını ona göre belirleyeceklerdir."dedi.
Yazıcı'nın konuşması sırasında mikrofon arızalandı. Yazıcı, "Mikrofonun bili bitti ama nefesimiz yeter" diyerek konuşmasına devam etti. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Yazıcı'ya yeni bir mikrofon verdi. Ancak birkaç saniye sonra bu mikrofonda arıza yaptı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.