Bakanlardan il başkanına teşekkür

Bakanlardan il başkanına teşekkür

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, üye sayısı bakımından ve son genel seçimlerde teşkilatın göstermiş olduğu başarıdan dolayı İl Başkanı Hikmet Ayar’a teşekkür ettiler.

Bazı incelemeler ve İl Koordinasyon toplantısına katılmak üzere Rize’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

İl Başkanı Hikmet Ayar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından parti binası önünde karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, il başkanlığına geçerek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir araya geldi.

AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar’ın da katıldığı ziyarette Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Rize İl teşkilatına teşekkür ederek, ‘’AK Parti Rize İl teşkilatı üye sayısında birinciliği aldı. Ayrıca genel seçimler yüzde yüzde69’luk bir oy alarak Türkiye 4’sü oldu. Başta il başkanımıza ve de tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Gerçekten Rize bizim gurur tablomuz.  Yüzümüzü ak etti. O yüzden bizde ilk ziyaretimizi Rize’ye yapalım diye düşündük. ‘Büyük projeleri olduğunu da ifade eden Bakan Eroğlu, ‘’Birçok dereyi ıslah ettik. Islah edilecek dereler var. Rize’nin yeni içme suyu kaynaklarına ihtiyacı var. Bunu biliyoruz. DOKAP adıyla başlatmış olduğumuz bir çalışma var. Samsun’dan Artvin’e kadar olan bölgede turizm ve ekonomi açısından bir takım vatandaşlara gelir sağlayacak muhteşem bir proje.  Bu konuda bakanlar kurulunda karar alındı. GAP gibi DOKAP adıyla bir birim kurulacak. Bu bölge için çok faydalı olacağını düşünüyorum. ‘’dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise, Türkiye’nin her bir metre karesinin çok önemli olduğunu belirterek, ‘’ Rize’nin isse Türkiye ayrıca bir yeri var. Başbakanımız buralı. Rize gerçekten kendi bağrından Türkiye’yi dünya gündemine taşıyan bir lideri yetiştirdi. ‘’dedi.

 

Rize siyaset açısından karakterli bir çizgi çizdiğini vurgulayan Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü;

‘’Son 8 ve 10 yılda Rize seçimlerde Türkiye’ye verdiği imaj verdiği mesaj çok anlamlıdır. Son seçimlerde de yüzde 70’e varan bir oyla 3 milletvekilimizi de meclise gönderdi.  Bu dönemin biraz daha farklı olacağını düşünüyorum. 9 yıldır bu teşkilatlar Türkiye AK Partiyi iktidarda bulunduruyorlar. Bu dünyada örneği olmayan bir husustur. Rize genel seçimlerde iller arasında Türkiye’de 4 oldu. Rize İl teşkilatı üye sayısı bakımından Türkiye’de birincisi. Bunlar kolay olan bir işler değil. Teşkilatlardaki arkadaşları birazda kucaklayıp bağrımıza basmamız lazım. Rize’de bu yapılıyor. Bundan sonrada yapılacak. ’’

Rize’ye biraz daha önem vereceklerini sözlerine ekleyen Bakan Bayraktar, ‘’Doğu Karadeniz’in kalkınması için DOKAP projesi altında yeni bir kararname çıktı. Bu bölgeye biraz daha önem vereceğiz.  Atık su hem de katı atıkların daha dikkatli bertaraf edilmesi konusunda da daha modern ve ileri teknolojiyi kullanmak suretiyle bölgemize ağırlık vereceğiz. İstihdamın artırılması ve göçün geriye döndürülmesi konusunda biraz daha ağırlık vereceğiz.  ‘’diye konuştu.

Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, köylerin içme suyu sorunları hakkında bakanlara bilgi vererek, ödenekler konusunda destek istedi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.