Bakanlığın Logosu Ardeşen'den!

Bakanlığın Logosu Ardeşen'den!

Haziran ayındaki Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın logosu belli oldu.

Edinilen bilgiye göre, ödüllü logo yarışmasına Türkiye genelinden 859 başvuru oldu. 

Yarışmada, Rize'nin Ardeşen ilçesinde Teknoloji-Tasarım öğretmenliği yapan Mustafa Topaloğlu'nun tasarladığı logo birinci seçildi. Kendisine birincilik getiren logo sayesinde 10 bin liralık ödülün de sahibi olan Topaloğlu'na ödülü hafta başında verilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Anka kuşunu andıran logosu üç renkli üç objeden oluşuyor. Logodaki turuncu renk şehirleri simgelerken, yeşil renk çevreyi, mavi renk ise gökyüzünü ve denizi temsil ediyor. 

Öte yandan, başvurular arasından Bakanlığın yanı sıra, bağlı dört genel müdürlüğün de logosu belli olurken, diğer üç genel müdürlük için ödüle layık bir eser bulunamadı.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'nün logosunu tasarlayan Sanat Yönetmeni Banu Moğolkoç, Çevresel Etki Değerlendirme İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün logosunu hazırlayan Şehir ve Bölge Plancısı Doğan Yenigün ile Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü logosunu yapan Grafik Tasarımcısı Muhammet Edip Erdoğan da 3'er bin liralık ödüle layık görüldü.


 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.