Başbakan Davutoğlu ATO Kongre Merkezi'nde konuştu

Başbakan Davutoğlu ATO Kongre Merkezi'nde konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen iş kurası törenine katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla noter huzurunda çekilen kura sonucunda 4 bin 682'si engelli, 3 bin 163'ü sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler ve bin 75'i şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulleri olmak üzere toplam 8 bin 920 dezavantajlı vatandaş atanacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde iş kurası törenine katıldı. "Birçok vesileyle bir araya gelişimizin 3. vesilesi ama en güzeli" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
"BENİ MUTLU EDEN BAŞKA BİR ŞEY YOK"

"Şehit ve gazi yakınlarımızın atama görenleri kadar beni mutlu eden başka bir şey yok. Bu tören dahi devletimizin kudret ve şevkatini gösteren güzel bir gösterge. En değerli canlarını, aziz vatanımız ve milletimiz için feda etmiş olan şehit ve gazi yakınlarımızın üzerimizdeki hakkı en büyük haktır. Allah bize şehit ve gazi annelerinin isteklerini gerçekleştirecek kudreti vermeyi nasip etsin. Mustafa Kemal'in önderliğinde İstiklal mücadelesinde çok şehit verdik. Ancak bu savaş bize bir ülkenin fedakarlıklar üzerine kurulabileceğini gösterdi.
BİR YILDA 11 BİN 797 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLADIK

Bugün 1075 gazi ve şehit yakınlarımıza iş imkanı sağlayacağız. Toplam 10 bin 722 şehit ve gazi yakınımızı iş sahibi yaptık. Bugünkü iş imkanı sağlamamızla birlikte bir yıl içerisinde toplam 11 bin 797 şehit ve gazi yakınlarımıza iş imkanı sağlamış olacağız.
HANGİ ŞARTTA OLURSA OLSUN ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Son olarak Myanmar'da yaklaşık 100 yıl önce 12 bin şehit olan vatandaşımızın yerlerini tespit ederek şehitliklerini inşa ettik. Dünyanın neresinde olursa olsun albayrak için savaşmış, şehit düşmüş kim varsa başına mezartaşı ve albayrağı koyabilmek için görev yapıyoruz. Hangi şartta olursa olsun şehit ve gazilerimize sahip çıkacağız.
ENGEL TANIMAYAN KARDEŞLERİMİZLE KUCAKLAŞIYORUZ

Bütün engel tanımayan kardeşlerimizin yanında kudretli bir Türkiye var. Engel tanımayan kardeşlerimiz bugüne kadar sokağa çıkamazdı. Onlar diğer vatandaşlarımız gibi her türlü hakka sahip olan, hatta diğerlerinden farklı olarak haklarının korunması konusunda en çok hassasiyete sahip olan kişilerdir. İşte kudretli devlet burada, onun için nereye gidersek gidelim engel tanımayan kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz.
BU ÜLKEDE KİMSE SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Bugün 4682 engel tanımayan kardeşimize iş imkanı sağlayacağız. Ne zaman talep gelse, her zaman hemen müdahale edip bu ihtiyaçların karşılanmasını sağlıyoruz. Her bir engelli kardeşimizin yüzü gülene kadar çabalarımız devam edecek.Bu ülkede kimse sahipsiz değildir."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.