Başbakan Davutoğlu tarih verdi

Başbakan Davutoğlu tarih verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni anayasa için tarih verdi ve "2015 haziranından sonra yeni bir anayasa için yola çıkacağız." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Ankara İl Kongresi'nde bir konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından ana başlıklar şöyle:

"Kamu düzeni ve çözüm süreci birbirinin alternatifi değildir. Aziz milletimize söz veriyoruz ki kamu düzenini kim tahrip etmek isterse, onun karşısında çelik bir iradeyle duracağız. Aynı şekilde çözüm süreci yönünde kim adım atarsa onunla birlikte tam bir merhamet ve rahmet yolunda yürümeye devam edeceğiz."

"Biz, AK Parti kadroları sadece milletle birlikte yürümeye devam edeceğiz. CHP'ye ve onun arkasındaki paralelci anlayışa da sesleniyoruz, sizin vesayet arayışınız bizim dik duruşumuz karşısında iflas edecektir."

"Kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa, kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız. Ama yolsuzluk iddiaları üzerinden yalan yanlış ithamlarla, birtakım komplolarla milli iradeye karşı kim harekete geçerse onu da durdurmaya aynı şekilde kararlıyız."

"17-25 Aralık operasyonların arkasında yolsuzluklara karşı bir mücadele anlayışından çok milli iradeyle iktidara gelmiş bir hükümeti devirme çabası vardır. Daha yürüyen bir soruşturma olduğu iddia edilen bir soruşturmada, iddianamede 'dönemin başbakanı' diyerek, iktidarda milli iradeyle bulunmuş bir başbakana dönük gerçekleştirilen bir komplo yolsuzluklara mücadele olarak adlandırılabilir mi? İşte buradan haykırarak söylüyoruz, onların 'dönemin başbakanı' dediği sayın Başbakanımız bugün gerçek cumhurbaşkanlığı makamındadır. Onların dönemin başbakanı diye adlandırmaya çalıştıkları Erdoğan bugün halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olma onurunu kendisine de AK Partiye de milletimize de yaşatmıştır."

"Siyasetimizin, adaletimizin, yargımızın ve bütün anayasal kurumlarımızın tam ve doğru yerine oturması için 2015 haziranından sonra yeni bir anayasa için yola çıkacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.