Başbakan Davutoğlu'nun Muş mitingi konuşması

Başbakan Davutoğlu'nun Muş mitingi konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu,AK Parti'nin Muş mitinginde halka hitap ediyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Muş mitinginde konuşma yapıyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
28 ŞUBAT ZİHNİYETİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Biz bu toprakların bereketine bu millete aşığız. Kardeşlik türküleri söylemeye devam edelim. Biz Çözüm Süreci derken bunu kastediyoruz.

Eski Türkiye bir daha gelmeyecek. 28 Şubat zihniyetine izin vermeyeceğiz. Bir daha imam hatip liselerin kapatılmasına izin vermeyeceğiz.

Şimdi HDP çıktı o da bu sefer, Kürt kardeşlerimizi dininden imanından koparmak için Kürt ulusalcılığı yapıyor. İşte Diyanet'le uğraşıyorlar. Bütün birlikteliği yıkmak istiyorlar.
BU TOPRAKLARDA BİRLİĞİN BOZULMASINA İZİN VERMEYİZ

Bu topraklarda din kardeşliği üzerinden ihdas edilen birliğin bozulmasına izin vermeyiz.

12 Eylül'ün baskıcı anlayışı ne kadar yanlışsa HDP'nin temsil ettiği zihniyet de o kadar yanlış.

Bu bölgelerde olağan üstü hal vardı. AK Parti demokrasinin önünü açtı. CHP'nin otoriter zihniyeti ve HDP'nin arkasındaki üst akıl Türkiye'ye tuzak kurma peşinde. Herkes konuşur AK Parti yapar.
BÜTÜN YASAKLARI KALDIRDIK

Kürtçe veya başka dilde yayın yapılamıyordu. Bütün yasakları kaldırdık. Bizim için Türkçe ve Kürtçe bizim dilimizdir. Biz dilimizde de ortak değerleri savunacağız.

AK Parti bu bölgede yasakları bir bir kaldırırken HDP hiç destek vermedi.

HDP'nin silahla uygulamaya çalıştığı baskıya karşı en büyük teminatımız sizlersiniz.
BASKIYA BOYUN EĞMEYİZ

Baskıya boyun eğmeyiz. HDP'nin bu bölgede uyguladığı baskıya da boyun eğmeyeceğiz. Bu ülkedeki birlik ve beraberliği kimse bozamaz. Demokrasi ile silah yan yana olmaz. Terör ile barış yan yana olmaz. HDP bir yol ayrımında. Silaha ve baskıya başvuranlara ne biz izin veririz ne de millet izin verir.

Seçim sonuçları ister öyle ister böyle çözüm sürecini nihayete ulaştıracağız.
BU VANDALİZME KARŞI ÇIKALIM

Bütün Türkiye'ye sesleniyorum barış dilini egemen kılalım. Yeni Türkiye'yi yükseltelim. Çözüm sürecine kararlı bir şekilde devam edelim. Tam neticeye giderken birileri 6 7 Ekim olaylarını çıkardı.

Bu vandalizme karşı duralım. Kobani'de öldürülen her Kürt kardeşim bizim kardeşimizdir. 6 7 Ekim'de Kürt kardeşlerimizi bağrımıza basarken Kılıçdaroğlu diyor ki bütün Suriyeli'leri geri göndereceğim bayır bucak Türkmenleri de bizim kardeşimizdir. Demirtaş'ın sesi çıkmıyor. Bizim sesimiz çıkıyor. Gelen bütün kardeşlerimin başımızın üstünde yeri var.
ÜSTÜNLÜK ANCAK TAKVA İLEDİR

Biz tek millet derken Sultan Alparslan'ın, Sultan Selahaddin Eyyubi'nin omuz omuza verdiği milleti kastediyoruz. Kudüs Yahudilerindir diyenler duysun. Biz Kudüs'ün islam kimliğini bozmak isteyenlere izin verir miyiz. Hepimiz tek bir milletiz. Bu milletin beraberliğini korumaya var mısınız?

Bir daha bu topraklarda etnik milliyetçilik üzerinden kimse kimseye zulmedemiycek, kimse kimseye üstünlük taslayamayacak. Üstünlük ancak takva iledir."


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.