Başbakan Erdoğan: Kafamda birkaç isim var

Başbakan Erdoğan: Kafamda birkaç isim var

Cumhurbaşkanlığına aday olan Başbakan Erdoğan kendinden sonrası için sır vermedi ama aklında bazı isimlerin netleştiğini söyledi.

Türkiye gazetesinden Yıldıray Oğur Adana'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok kritik bir soru sordu: “Köşke çıkarsanız Başbakanın kim olacağına dair bir tasarım var mı kafanızda?” Başbakan Erdoğan'ın bu soruya verdiği cevap ise; 'Olmaz olur mu canım! Bir değil birkaç tane var. Yeter ki Cumhurbaşkanı seçilelim. Bir mimar eserini ortaya koymadan önce kendi zihninde tasarlar. Sonra da onu kâğıda aktarır. Siz gazeteciler de aynı şeyi yapmıyor musunuz? Önce tasarlıyorsunuz, akabinde yazıyorsunuz.' şeklinde oldu. Yıldıray Oğur ve gazetecilerin Başbakan Erdoğan'a sorduğu diğer sorular ise şöyle;
YENİ BAŞBAKANLIK BİNASI

Erdoğan çifti seçilirse Keçiören'den Çankaya Köşkü'ne taşınacak mıydı? Gül çifti Dışişleri Konutu'nda oturmayı tercih etmişti. Başbakanlık için yapılan yeni binayı tercih edebilir miydi?

Bizim o binayı neden yaptırdığımız malum. Yaklaşık 11.5 yıldır Başbakanlık makamı olarak kullandığım yer, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor. Törenleri, caddede, sokakta yapıyoruz, düşünebiliyor musunuz? Konuk Başbakanları karşılarken caddeyi trafiğe kapatıyoruz, yolları kesiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışan, güzel bir bina yapılması öteden beri hayalimdi benim. Ankara Selçuklu izlerinin bulunduğu bir şehir. Ama bizim Osmanlı boyutumuz da var. Ayrıca hâlihazırda da modern dünyanın aktif bir üyesiyiz. Mimari açıdan tüm bu özellikleri taşıyacak, Başbakanlığın tüm birimlerini de bünyesinde barındıracak bir bina yapılması gerekiyordu.

Başbakan yeni binadan bu kadar bahsedince akla gelen soru da soruldu: “Cumhurbaşkanı olduğunuzda bu yeni binayı kullanacak mısınız?”

Başbakanlık binasını mı? Ara sıra belki biz de kullanırız (gülerek) Eğer seçilirsek, arkadaşlarımızla beraber oluruz orada.
AKLIMDA BİRKAÇ İSİM VAR

Tabii ki bu aralar en çok merak edilen soru. Cevap vermeyeceğini bile bile yine soruldu Başbakan'a. Bu kez “tasarım” diye başka bir yolu deneyerek. “Köşke çıkarsanız Başbakanın kim olacağına dair bir tasarım var mı kafanızda?”

(Gülerek) Olmaz olur mu canım! Bir değil birkaç tane var. Yeter ki Cumhurbaşkanı seçilelim. Bir mimar eserini ortaya koymadan önce kendi zihninde tasarlar. Sonra da onu kâğıda aktarır. Siz gazeteciler de aynı şeyi yapmıyor musunuz? Önce tasarlıyorsunuz, akabinde yazıyorsunuz.

Aklınızda bir isim var yani?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.