Başbakan Erdoğan Vasiyetini Açıkladı

Başbakan Erdoğan Vasiyetini Açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Maltepe mitingi sırasında vasiyetini açıklayarak İstanbul'a gömülmek istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “CHP genel müdürü ile MHP genel başkanı milleti eğlendiriyordu, şimdi yanlarına bir kafadar daha buldular. Hisseli harikalar kumpanyası. Ne diyor cumhurbaşkanlığı makamı devletin sigortasıdır. Daha seçime bir hafta var monşerde sigorta attı” dedi. Burada vasiyetini de açıklayan Erdoğan, “Hiç olmasa bu şehre defnedilmek en büyük arzum, en büyük vasiyetimdir” diye konuştu.

Maltepe Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, “Filistin’de 10 gazetecinin öldürüldüğüne dikkat çekerek, olaya sessiz kalan uluslararası basın örgütlerini kınadı. Erdoğan, “Filistin’de şuana kadar bu son saldırıda 10 kadar gazeteci hayatını kaybetti. Bizim orada AA büromuza iki kez saldırı yapıldı. Gazeteciler yaralandı. Hiç dünyadan tepki var mı? Ey uluslararası basın, ey basın örgütleri neredesiniz? Türkiye’de terör suçluları için gazeteciler tutuklu diye ayağa kalkarsınız Filistin’de ölen gazetecileri neden göremiyorsunuz? Ah ahh. Ey Kılıçdaroğlu senin gideceğin yer var mı? Ey Bahçeli senin gideceğin bir yer var mı? Şimdi de bir sipariş ithal Monşer aldınız üçlü bir koalisyon ama ne diyorlar; ‘10 tane parti beni destekliyorlar’. Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez. Kılıçdaroğlu İsrail’de basın özgür diyordun, kendi ülkeni şikayet ediyordun. Filistin’de 10 gazeteci öldürüldü niye susuyorsun” dedi.
Hükümetin Gazze politikalarını eleştirenlere de yanıt veren Başbakan Erdoğan, “Bize ‘Gazze için ne yaptınız’ diye soranlar, bize değil Gazzelilere sorsunlar. Oradan cevabını alırlar. 7 Temmuz’da Gazze’de katliam başladığı andan itibaren Türkiye’de muhalefet hükümete karşı saldırılarını arttırdı. Dışarıda bazıları kadar içeride de bazıları bizi susturmak bizi oyalamak, bizi Gazze’den dikkatimizi çekmek yani İsrail’in işini kolaylaştırmak için hücuma geçtiler. Kim bunlar? Siz bunları tanıyorsunuz. Pensilvanya ve onun medyası var. Bu işte başı çekiyor. Çünkü onların otoritesi o. Biliyorsunuz onlar o otoriteden izin almadan talimat almadan iş yapamaz” diye konuştu.

Mavi Marmara olayını örnek veren Erdoğan, “Mavi Marmara’da bunlar onların yanında yer almadılar. 7 Temmuz’da bir kez dana otoriteden talimatı aldılar ve bize karşı hücuma geçtiler. Başka kim Pennsylvania’nın oyuncağı olan CHP, MHP ve birde onların monşer adayı. Ne diyorlar Gazze’yi bırak Türkmenlere bak. Ama benim Türkmen kardeşlerim bunlara gereken cevabı önceki gün bir kez daha verdiler. Çünkü onlar bu işin farkında” dedi.
Paralel yapının Suriye’deki Türkmenlere insani yardım taşıyan MİT TIR’larını geri çevirme girişimini hatırlatan Erdoğan, “Adana’da MİT’in Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize insani yardım malzemelerini kim geri çevirdi? Pensilvanya. Emniyeti ile maalesef silahlı kuvvetlerin içerindeki grup, paralel yargı el ele verdiler ve MİT’in mensuplarını yerlerde süründürerek de dövdüler. Bunların hepsinin kayıtları bizde. Bunlar olurken bu CHP’nin sesini duydunuz mu? Bu MHP’nin sesini duydunuz mu? Bunlar hiçbir zaman bu ülkenin değerleri ile hareket etmediler. Onlara burada konuştukça Türkmenlerin ve Uygurların işleri güçleşiyor. Bizim yaptığımız yardımlar zora giriyor” şeklinde konuştu.

“BU MONŞER ADAY ZATEN BU İŞLERDEN ANLAMAZ”
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan ‘monşer’ diye bahseden Erdoğan, “Bu monşer aday zaten bu işlerden anlamaz. Suudi Arabistan ‘bunu çekin’ diye bize söyledi. ‘Bu adamı alın buradan’ dedi. Bizde dedik ki ‘seçim yapıldı, seçimle geldi. Seçimle geleni alma imkanımız yok’. Biz sizi bu noktada gücendirmek istemeyiz ama böyle bir imkan yok. Bu (İhsanoğlu) bize ne dedi biliyor musunuz? ‘Benim arkamda durmuyorsunuz’ dedi. Tamamda sen başarısızsın, beceriksizsin, seni bundan dolayı istemiyorlar. Bu bir vaka. Diyor ki ‘bana nişan taktılar’. Ya sana gidesin diye nişan taktılar ama artık o kadar olamadın ki, süre doldu ondan sonra da zaten ayrılmak durumunda kaldın. Bakın buradan açılıyorum. Utanmadan sıkılmadan bir ifade kullanıyor, bize ahlak dersini vermeye kalkıyor. Sen önce ahlak dersini beraber şuanda hareket ettiğin kişiler ile konuş. Sen bizi nasıl olurda IŞİD’in saldırılarından bizi sorumlu tutarsın. Sen bunu nasıl yaparsın. Biz tüm bölgeye 441 bin kutu ilaç gönderdik. Durmuyoruz. Muhtaçlara ulaşma mazlumların hakkını savunma Türkmenlerin ihtiyaçlarını karşılama bakımından elimize su dökemezler. Bunların milliyetçiliği de halkçılığı da fasondur, sahtedir” şeklinde konuştu.

“TERCÜMAN MI ARIYORUZ YOKSA ÜLKEYİ YÖNETECEK ADAM MI?”
İhsanoğlu’nu ağır bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, “CHP gitti dışarıdan ithal bir aday gösterdi. MHP’yi de yanına aldı. Neymiş profesörmüş, neymiş üç dil biliyormuş. Ya biz tercüman mı arıyoruz yoksa ülkeyi yönetecek adam mı arıyoruz. Tercüman mı arıyorsun? Çok. Üç dil bilende var, 5 dil bilende var. Ben işte tercümanlarla götürüyorum işi. Neymiş babası merhum Mehmet Akif’in arkadaşıymış. Baban çok muhterem bir insanda sana bir faydası yok ki. İstiklal Marşı’nı bile tanımayan, bilmeyen bir monşer, İstiklal Marşı ile Çanakkale şiirini bile birbirinden ayırt edemeyen bir monşer. Üstelik birde bunu inkar ediyor. Sadece monşer değil CHP’nin genel müdürü gibi buda çarkçı. Artık birde çarkçı Ekmeleddinimiz var” diyerek miting alanında kurulu olan sinevizyon üzerinden katılımcılara izletti.

ERDOĞAN, İHSANOĞLU’NUN GAFLARINI SİNEVİZYONDAN İZLETTİ
Erdoğan, daha sonra Ekmelettin İhsanoğlu’nun ‘Ben edebiyatçıyım bu işi iyi bilirim’ sözleri üzerinden atıfta bulunarak, İhsanoğlu’nun başka bir haber kaydını izletti. Erdoğan, “Süleymaniye’de bayram namazı diye bir şiir yok, Süleymaniye’de Bayram Sabahı diye bir şiir var. Edebiyatçı ya. Edebiyatçı olduğundan dolayı bunlar kaynaklanıyor. Görüyorsunuz hal bu. Dünyayı ne kadar tanıdığını, uluslararası ilişkilerde ne kadar usta olduğunu övüne övüne anlatıyor” dedi.

“DAHA SEÇİME BİR HAFTA VAR MONŞERDE SİGORTA ATTI”
İhsanoğlu’nun yaptığı gaflarla eleştirilerini sürdüren Başbakan Erdoğan, “Bakın burası da enteresan. Çekoslovakya devlet başkanı arkadaşım diyor. Ekmel. Çekoslovakya diye bir devlet mi kaldı. Artık Çek Cumhuriyeti var. Sen nasıl tanıyorsun bunları. Çekoslovakya iki ayrı devlet oldu, 21 sene oldu. Yarın da çıkıp Yugoslavya derse şaşırmayın, öbür gün çıkıp Sovyetler Birliği derse ona da şaşırmayın. CHP genel müdürü ile MHP genel başkanı milleti eğlendiriyordu, şimdi yanlarına bir kafadar daha buldular. Hisseli harikalar kampanyası. Ne diyor cumhurbaşkanlığı makamı devletin sigortasıdır’ Daha Seçime bir hafta var monşerde sigorta attı” diye konuştu.

“PAZAR GÜNÜ NE OLUR SANDIKLARA GİTMEYİ İHMAL ETMEYİN”
Vatandaşlara sandığa gitmeyi ihmal etmeme öğüdünde bulunan Başbakan Erdoğan, “Önümüzdeki hafta Pazar günü ne olur sandıklara gitmeyi ihmal etmeyin. Eğer sizler takdir ederseniz, eğer sizler seçerseniz, İstanbul’dan başlayan kutlu yolculuğu artık başka bir safhaya taşıyacağız” dedi.
Burada adeta veda konuşması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Öyle tahmin ediyorum ki bu başbakan olarak İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz belki de son miting olacak. Şunu bilmenizi istiyorum. Bu yola İstanbul’dan sizlerle birlikte çıktık, bu yola İstanbul’dan sizlerin hayır dualarıyla çıktık. Hep birlikte olduk. Ne yaptıysak birlikte yaptık, neyi başardıysak birlikte başardık. Türkiye’nin bugün ulaştığı seviye partimizin, teşkilatımızın olduğu kadar emin olun İstanbul‘un başarısıdır. Bu kutlu şehir rehber olmasaydı, ilham vermeseydi, yüce dualarını göndermeseydi biliyorum ki bu kadar eser vücuda gelmezdi. Kardeşlerim çok çalıştık. Çok gayrettik ama çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“BU ŞEHRE DEFNEDİLMEK EN BÜYÜK ARZUM, EN BÜYÜK VASİYETİMDİR”
Ölümü dahilinde vasiyetini de dile getiren Başbakan Erdoğan, “Burada bir kez daha ifade ediyorum. Ben bugün İstanbul’a veda etmiyorum. Ben bugün sizlere veda etmiyorum. Allah takdir ederse doğduğum bu şehirde, bugünlere kadar teneffüs ettiğim bu şehirde vefat etmek. Hiç olmasa bu şehre defnedilmek en büyük arzum en büyük vasiyetimdir. Son nefesime kadar milletimle, yol arkadaşlarımla, en çok İstanbul’da olmayı sürdüreceğim. Biz nereye geldiğinden daha ziyade nereden geldiğini önemseyen bir kültürün mensuplarıyız. Sizin karşınızda milletvekili değil, başbakan değil, cumhurbaşkanı adayı değil, en başta Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan var. İnşallah hep böyle olacak. Siyasete ilk adım attığım bu şehirde daha en başından bugüne kadar bir arada yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan helallik diliyorum” dedi.
Mitingde Başbakan Erdoğan’a ulaşmaya çalışan vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Kalabalık ve yoğun ilgiden dolayı bir süre sahne önünde izdiham yaşandı. Erdoğan, sahne önünde sıkışan vatandaşları görünce kalabalığa uyarılarda bulundu. Miting esnasında yaşanan izdiham sırasında ise bazı vatandaşların baygınlık geçirdiği gözlendi. Bayılan vatandaşlara alandaki görevliler müdahale etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.