Başkan Minder`e Önemli Görev...

Başkan Minder`e Önemli Görev...

Güneysu eski belediye başkanı Ahmet Minder, Cumhurbaşkanlığı Personel Başkanı görevine atandı.

Cumhurbaşkanlığı Personel Başkanı Ahmet Minder üç dönem Güneysu Belediye başkanlığı yaptıktan sonra 30 Mart 2014 seçimlerinde yeniden aday olmamıştı.

Rize Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Minder, aday gösterilmeyerek Başbakanlık Müşaviri olarak görevlendirilmişti. Bir süre Başbakanlıktaki müşavirlik görevine devam eden Ahmet Minder, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra Çankaya’ya yanına aldığı isimler arasına girdi.

Ahmet Minder, Cumhurbaşkanlığı’nda görevli tüm personelden sorumlu olarak Erdoğan’ın en yakın çalışma ekibinde yer alacak.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kendisine böylesine önemli bir görev vermesinin kendisine karşı güven ve itimadın göstergesi olduğunu ifade eden Ahmet Minder, "İnşallah bizlerde yüklenmiş olduğumuz bu görevin gereklerini yerine getirmek için öncelikle T.C. Cumhurbaşkanına layık olabilmek için var gücümüzle gayret göstereceğiz. Allah mahçup etmesin" diye konuştu. 

AHMET MİNDER KİMDİR?

28 Mayıs 1961 tarihinde Rize Güneysu ‘da dünyaya gelen Ahmet Minder, ilk, orta ve lise eğitimini Rize ‘de tamamladıktan sonra 1987 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun olmuştur.

Henüz öğrencilik yıllarındayken aktif olarak siyaset ile ilgilenmiş ve birçok vakıf ile derneklerde faaliyet göstermiştir. Mezun olduktan sonra öğretmenlik yapmış daha sonra Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığında görevine devam etmiştir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

1999 yılında Fazilet Partisinden Güneysu Belediye Başkanlığına aday oldu ve seçimleri kazanarak beş yıl için göreb almıştır. Ardından 2004 ile 2009 yıllarında yapılan seçimlerde Ak Partiden aday oldu ve yeniden başkanlık görevine seçildi. 2009 ile 2014 yılları arasında da Güneysu Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Minder, tekrar bu göreve talip olmadı. 10.06.2014 Resmi Gazete`de yayımlannan kararname ile Minder, Başbakanlık müşavirliğine atandı. Bir süre bu görevi sürdüren Ahmet Minder ardından Cumhurbaşkanlığı Personel Başkanı görevine atandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.