Başkan'dan şaka gibi savunma

Başkan'dan şaka gibi savunma

Sürmene'de yaşanan ishal salgını için Belediye Başkanı Usta'dan ilginç bir açıklama geldi.

Trabzon’un Sürmene ilçesinde geçtiğimiz günlerde 2 bin 500 kişinin içme suyundaki virüs nedeniyle hastanelere başvurmasının ardından İlçe Belediye Başkanı Fikri Usta, bugün yerel bir gazeteye ilan vererek ilçe halkından yaşananlar için özür diledi.
Sürmene ilçesinde geçtiğimiz günlerde ishal, kusma ve baş ağrısı şikayetiyle 1 hafta içinde yaklaşık 2 bin 500 kişi Sürmene Devlet Hastanesi ve çevre ilçelerdeki hastanelere başvurarak tedavi gördü. Yapılan tahliller sonucunda ilçenin içme suyuna karışan virüs nedeniyle ilçe halkının rahatsızlandığı belirlendi. Yaşanan zehirlenme vakalarının ardından Belediye Başkanı Fikri Usta, bugün Trabzon’da yayınlanan Taka Gazetesi’ne “Kamuoyuna duyuru” başlıklı tam sayfa ilanlar vererek ilçe halkından özür diledi. Olayda belediyenin suçu olmadığını iddia eden Usta, şu ifadeleri kullandı:
"Son zamanlarda tamamen irademiz dışında, belediyemizin ihmal ve kusurundan kaynaklanmayan talihsiz bir ishal vakası yaşadık. Bu olay sizleri çok üzdü, bizleri de üzdü ve derinden yaraladı. Elimizde olmayan sebeplerden, örneğin, zaman zaman şehir elektriğinde meydana gelen arızalar, elektrik motoruyla çalıştırılan su kuyularımızı etkileyip su sıkıntısı doğurmaktadır. Buna önlem alabilmemiz için 3 nolu yedek kuyumuzu devreye sokup halkımızın su sıkıntısı çekmemesini planladık. Bunun için de öncelikle 3 nolu yedek su kuyusunun kontrolü yapılıp, analiz raporunu İlçe Toplum Sağlığı Merkezi kanalıyla Trabzon Halk Sağlığı Laboratuvarı’ndan talep ettik. 5 Ağustos 2001 tarihinde yapılan analiz raporunda da görüleceği gibi tam sonuçların uygun olduğuna dair rapor verildi. Bunun üzerine belediyemiz su işlerinden sorumlu heyetçe, 3 nolu kuyunun suyu 3 saat süreyle dışarıya boşaltılıp kuyu temizlendikten sonra bu kuyudan ana depoya 1 gün süreyle su verildi. Ana depolar dolunca bu kuyudan su verilme işlemi durduruldu. Bundan 2 gün sonra talihsiz dediğimiz ancak yüzde 100 nereden kaynaklandığı halen bilinmeyen bu vaka meydana geldi. Vakanın, analizin yapıldığı zaman diliminden çok kısa bir süre sonra gerçekleşmesi ‘Allah’ın takdir-i ilahisidir’ diyorum.”
Yaşanan vaka nedeniyle belediyenin iç bünyesinde soruşturma açtığını da ifade eden Başkan Fikri Usta, “Bütün önlemler önceden olduğu gibi şimdi de alınmış olup, bunlarla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Yaşanan bu talihsiz vakadan dolayı tüm halkımdan özür diler, gayretli çalışmalarından dolayı herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.