Bayramda gün gün hava durumu

Bayramda gün gün hava durumu

Türkiye, tüm yurtta Ramazan (Şeker) Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor. Yarın yani arife gününün (29 Ağustos Pazartesi) ardından 30 Ağustos Salı günü itibariyle Ramazan Bayramı kutlanacak.

 "11 Ayın Sultanı" denilen ve oruç tutulan 29 günlük Ramazan ayının ardından kutlanan Ramazan Bayramının ilk günü Zafer Bayramı’na denk gelmesiyle de önem taşıyor.

Bakanlar Kurulu kararıyla idari tatil verilmesiyle bu yıl 9 güne çıkan Ramazan Bayramı tatili, birçok vatandaşa dinlenme ve gezme fırsatı sağlayacak. Ramazan Bayramı’nda geleneksel aile ziyaretleri yapılarak büyüklerin elleri öpülerek bayram kutlanacak. Bayramda görüşme fırsatı bulamayanlar da bir araya gelecek, çocuklara şeker dağıtılacak, misafirlere tatlılar ikram edilecek.

-BAYRAM HAVASI-

Bayramda tüm yurtta hava açık ve güneşli geçecek. Karadeniz’de sadece hafta sonu sağanak yağış bekleniyor. Marmara’da sıcaklıklar 30 derece civarında seyredecek.

30 Ağustos - 1. gün: Türkiye’nin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van’ın Kuzey ilçeleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi açık ve güneşli.

31 Ağustos - 2. gün: Tüm yurtta hava açık ve güneşli. Marmara’da ara ara bulut geçişleri olabilir. Yağmur yok.

1 Eylül - 3. gün: Tüm yurtta hava güneşli. Marmara’da sıcaklıklar 30 derece civarında.

2 Eylül - 4. gün: Tüm yurtta hava açık. Karadeniz’de sağanak yağış var.

3 Eylül - 5. gün: Karadeniz’de sağanak yağış var. Ege ve Akdeniz’de sıcaklıklar 37 dereceye kadar çıkıyor. Marmara güneşli.

4 Eylül - 6. gün: Türkiye’nin hiçbir bölgesinde yağış beklenmiyor.

-BAYRAM TEDBİRLERİ-

Ramazan Bayramında Valilikler, vatandaşın bayramı huzur ve güvenlik içinde geçirebilmeleri için çeşitli önlemler aldı. Büyükşehir Belediye Başkanlıkları, Kaymakamlıklar, İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşların Ramazan Bayramı için gerekli önlemler alınması sağlandı. Buna göre, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlükleri huzur planlarını uygulamaya koyarak, emniyet, asayiş tertip ve tedbirlerini 5 Eylül Pazartesi gününe kadar sürdürecek.

Havaalanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyelerle şehir içi ve karayolları üzerindeki trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları arttırılacak.

Büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkanlıkları, özellikle alış-veriş yerleriyle eğlence yerlerini ve diğer umuma açık mahalleri mevzuatlarına uygun olarak ve tefrik edilecek zabıta ekipleriyle etkin bir şekilde denetleyecek.

Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek, nöbetçi memurlukları vatandaşların müracaatlarına açık tutacak.

-TUTUKLULARA AÇIK GÖRÜŞ-

Ramazan Bayramı süresince cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olanlar yakınlarıyla açık görüş yapabilecek. Her hükümlü bir kez yararlandırılmak üzere, Adana E Tipi, Ankara 1 ve 2 No’lu L Tipi, Alanya L Tipi, Antalya E ve L Tipi, Aydın E Tipi, Balıkesir L Tipi, Bursa E Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Diyarbakır E Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir-Buca Kapalı, Maltepe 1, 2 ve 3 No’lu L Tipi, Mersin E Tipi, Metris 1 No’lu T Tipi, Osmaniye T Tipi, Silivri 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 No’lu L Tipi, Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular, 31 Ağutos-6 Eylül tarihlerinde olmak üzere 7 gün açık görüşten yararlanacak.

Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürlük teşkilatı bulunan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 1?5 Eylül tarihlerinde olmak üzere 5 gün, müdürlük teşkilatı bulunmayan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara ise 1?3 Eylül tarihleri arasında ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının görüşü alınarak kurum tarafından belirlenecek bir günde yapılmak suretiyle, 3 gün süreyle açık görüş yaptırılacak.

Kınama cezası dışında disiplin cezası almış ve bu cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutuklular, açık görüşten yararlandırılmayacak.

Açık görüşler, görüş süresi yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla, 09.00?17.00 saatleri arasında yaptırılacak. Belirtilen gün ve saatler dışında görüş yaptırılmayacak, bir defa görüş yapan hükümlü ve tutuklularla ziyaretçilere, herhangi bir nedenle ikinci defa izin verilmeyecek.

-TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ-

Ramazan Bayramında köprü ve otoyol geçişleri, belediyelerin toplu taşıma hizmetleri ile Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri ücretsiz olacak.

Köprü ve otoyollarda geçişler, 27 Ağustos 2011 Cumartesi günü saat 00.00’dan başlayarak 5 Eylül 2011 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar ücretsiz olacak.

İstanbul hariç, Belediyelerin toplu taşıma araçlarına 30 Ağustos 2011 Salı günü saat 00.00’dan başlayarak 1 Eylül 2011 Perşembe günü saat 24.00’e kadar ücretsiz binilebilecek. Ramazan Bayramı süresince İETT otobüsü, metrobüs, şehir hattı vapuru, tramvay, metro ve tünel araçların da ise ücretlerde yüzde 50 indirimli uygulanacak.

Ayrıca, 5 Eylül 2011 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar Ankara-Konya arasındaki YHT seferleri ücretsiz gerçekleştirilecek.

-TERMİNALLER "ANA BABA GÜNÜ"-

Ramazan Bayramını tatilinin Bakanlar Kurulu kararıyla 9 güne çıkarılması, pek çok vatandaşın Bayram tatilini şehir dışında geçirmesi için de fırsat yarattı. Bayramı tatille değerlendirmek isteyen vatandaşlar otobüs terminallerine ve havalimanlarına akın etti.

Bayram tatilinin yaz ayına gelmesi de terminallerde yoğunluğun artmasına neden olurken, pek çok otobüs firması da ek sefer başlattı. Havalimanlarında da yoğunluk yaşanırken, özellikle Türkiye’nin güneyinde yer alan tatil bölgelerine seferler yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Havayolu şirketleri bazı destinasyonlara ise ek sefer koydu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.