Berkin Elvan Soruşturmasını Yürüten Savcı Rehin Alındı

Berkin Elvan Soruşturmasını Yürüten Savcı Rehin Alındı

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz, odasında rehin alındı.

 Gezi olayları sırasında biber gazı kapsülüyle başından vurularak hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adliyedeki odasında rehin alındığı belirtildi.

Yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen kişiler Twitter hesabından Savcı Kiraz'ın başına silah dayalı halde foto yayınlandı.

 Savcıyı rehin alan örgüt terör eylemiyle ilgili sosyal medya hesabından fotoğraflar paylaşarak serbest bırakma şartlarını duyurdu. Savcı Kiraz'ın odası Çağlayan Adliyesi'nin 6.'ıncı katında bulunuyor.

Rehin alınan Savcı Kiraz, HSYK'nın yaz kararnamesi ise Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne atanmıştı.

14 YILLIK SAVCI

Savcı Kiraz'ın Gaziosmanpaşa'da 4 yıl kadar görev yaptığı, İstanbul'dan önce Osmaniye'de görev yaptığı öğrenildi.

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ ADLİYEDE

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne Özel Harekat timleri geldi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Adliye giriş-çıkışlara kapatılırken, Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kat boşaltıldı. Alt ve üst katlarda yoğun güvenlik önlemi alındı.

KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ

Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile müzakere timi, adliyeye geldi. Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.



VALİ DE EMNİYET MÜDÜRÜ DE ADLİYEDE

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da adliyeye geldi.

Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

EYLEMCİLERLE MÜZAKERELER SÜRÜYOR

İstanbul Adliyesi'nde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasıyla başlayan kriz devam ediyor. Özel harekat polisleri adliyede hazır bulunurken, eylemcilerle müzakereler sürüyor.

SALDIRGANLAR SAVCIYI ÖLDÜRMEKLE TEHDİT EDİP, TALEPLERİNİ SIRALADI

Yasadışı sol bir örgüt üyesi olduğu saldırganlar, savcıyı öldürmekle tehdit ederek taleplerini sıraladı. Olayın duyulmasıyla adliye koridorları boşaltıldı. Çok sayıda polis ekibi ve özel harekatçılar adliyeye sevk edildi. Çelik yelek giyen polisler de uzun namlulu silahla rehine eyleminin yaşandığı kata geldi.

Adliyede olası bir operasyon için hazırlıklar yapılırken, diğer yandan ise saldırganlarla müzakereler başladı. Yapılan görüşmede saldırganlar taleplerini sıraladı. Adliyedeki rehine eylemi devam ediyor.

BAŞBAKAN, İÇİŞLERİ BAKANI VE ADALET BAKANI'NDAN BİLGİ ALACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adliyedeki odasında rehin alınmasına ilişkin İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek'ten bilgi alacak.

AK Parti Genel Merkezi'nde seçim çalışmalarını sürdüren Davutoğlu, Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Kiraz'ın rehin alınması üzerine, konuya ilişkin bilgi edinmek için İpek ve Öztürk'ü çağırdı.

İçişleri Bakanı Öztürk, parti genel merkezine ulaştı, Adalet Bakanı İpek'in de genel merkeze gelmesi bekleniyor.

Bu arada Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.

DURUŞMALAR DA YAPILAMIYOR

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintinden adliyeler de etkilendi. Ankara Adliyesi'nde elektrik kesintisi nedeni ile duruşma yapılamıyor.

Türkiye genelinde birçok şehirde elektrik kesintisi yaşanıyor. Kesintiden adliyeler de etkileniyor. Ankara Adliyesi ve Ankara Batı Adliyesi'nde elektrik olmadığı için duruşmalara diğer işlemlere yapılamıyor. Ankara Adliyesi'nde bulunan jeneratörün arızalı olduğu ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.