'Bizim de festivalimiz olsun" yürüyüşü

'Bizim de festivalimiz olsun" yürüyüşü

SAKARYA’nın Akyazı İlçesi’ne bağlı Kuzuluk Beldesi’nde durağan yaşamdan şikayet eden bir grup, beldede festival düzenlenmesi için yürüyüş yaptı. Eylem sırasında bazı araçlar sücücüleri ile balkonlarda bulunanlar da yürüyüşü düzenleyenlere destek verdi.

Ellerinde ’Bizim de festivalimiz olsun’ yazılı pankart taşıyarak  belde merkezinde yürüyen 50 kişilik gurup ilgi gördü. Kuzuluk Beldesi Belediye binası önüne gelindiğinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okundu. Burada grup adına konuşan Emre Şengeç, yürüyüşün düzenlenmesinin amacının kimseyi protesto etmek olmadığını belirterek, kaplıcalarıyla ünlü beldede bir festival düzenlenrmesi için ilgilileri harekete geçirmek olduğunu anlattı.

Emre Şengeç şöyle devam etti:

"Festival, şenlik, gece gibi etkinliklerin yöre halkına sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan kazandırdığı artı değerleri bizler de kendimize ardı değer olarak katmak istiyoruz. Kuzuluk’ta kültürlerimizi geleneklerimizi yaşatabilecek ve gençlerimizi çocuklarımızı etkinliklerde görev alıp, kendilerini geliştirip hem de öğrenebilecekleri etkinlik istiyoruz. Başta da söylendiği gibi kimseyi protesto etmiyoruz, Büyüklerimizden Kuzuluğu bir adım daha öteye götürebilecek adımları bekliyoruz."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.