Bütçe Açığı Trafik Cezaları İle Düzeltilecek

Bütçe Açığı Trafik Cezaları İle Düzeltilecek

Trafikde kuralsızlığa son vermesi beklenen uygulama Türkiye'de de hayata geçiyor.Artık cep telefonu olan her vatandaş kuraldışı araç kullanımlarına ceza yazabilecek.

Karayolları Trafik Kanununda değişiklik öngören tasarıya, gönüllü vatandaşların fahri trafik müfettişi olmasına imkan verecek bir madde eklendi. Eklenen maddeye göre, vatandaş, kaldırıma park, aşırı hız, şerit ihlali, hatalı sollama ve araçtan çöp atma gibi birçok hatayı fotoğraflayıp belgeleyebilecek. İhlal belgesi olarak kullanılacak fotoğraflarda araç plakasının tam olarak gözükmesi şartı aranacak.

Vatandaş, tespit ettiği kural ihlalini Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesinde oluşturulanonline ihbar sayfasına yükleyebilecek veya ilk gördüğü trafik ekibine teslim edebilecek.

Kural ihlali belgede açık şekilde kayda alınan sürücülere Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerine göre idari para cezası yazacak. Bu uygulamanın Avrupa ülkelerinde kullanıldığı, Avrupa’da cezaların yüzde 60’nın halk tarafından yapılan ihbarlar neticesinde kesildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.