Çayan Birben’in Cenazesi, Rize'ye Gönderildi

Çayan Birben’in Cenazesi, Rize'ye Gönderildi

Yalova’da iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak isterken polisin sıktığı biber gazından etkilenerek hayatını kaybettiği iddia edilen Çayan Birben’in cenazesi, Rize'ye gönderildi.

Çayan Birben’in cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirilen Çayan Birben’in dayısı Soner Haberal, “Yeğenimin ölüm nedeni biber gazıdır. Olay yerindeki 5-6 polis bu gençleri tutamayıp biber gazı sıkıyor. Yeğenim özellikle hastayım, biber gazı sıkmayın diye yalvarıyor. Bu duruma söylenecek daha hiçbir şey yoktur. Buradan çıkacak sonuçları bekleyeceğiz” dedi.

Rize Pazar Subaşı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Demir ise yaptığı açıklamada, “Çayan için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Kimsenin istemediği bir sonucu yaşıyoruz, böyle olmasını istemezdik. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Devletin kolluk kuvvetleri daha özverili olmalıydı. Çayan Yalova’da çok sevilen bir kişiydi. Bütün yalvarışlarına rağmen biber gazı sıkıp, böyle bir sonu hazırladılar. Çok üzgünüz, burada yapılan işlemlerin ardından uçakla memleketi Rize’ye göndereceğiz”diye konuştu.

Öte yandan Çayan Birben’in CHP Milletvekili ve tutuklu Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ın akrabası olduğu öğrenildi. Birben’in cenazesi, yapılan işlemlerin ardından memleketi Rize’ye gönderildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.