Çayeli Tapu Müdürünü Dolandıranlar yakalandı

Çayeli Tapu Müdürünü Dolandıranlar yakalandı

Çayeli Tapu Müdürü ile birlikte bazı müdürleri telefonla arayıp dolandıran 2 kişi polisin şafak operasyonuyla yakalandı.

Adana'da kendisin savcı ve emniyet amiri olarak tanıtıp "Adınıza PKK'dan para yatırılmış" ya da "Sahtekarlık yapan Ali Vural ile bağlantınız var" diyerek ilçe tarım müdürleri ve devlet memurlarını arayarak, paralarını dolandırdığı ileri sürülen 2 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Rize'nin bir ilçesinde görev yapan ilçe tarım müdür ve Düzce'de görev yapan bir devlet memuru kendilerini savcı ve emniyet amiri olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldığını ileri sürerek polise başvurdu.

Şahıslar polise verdikleri ifadede kendilerini dolandıran kişilere para yatırdıkları hesap numarasını verdi. Polisin yaptığı araştırmada hesap numarasının Adana'da yaşayan Seçkin A. (33) ve Mehmet Ali C. (33) isimli şahıslara ait olduğunu öğrendi.

Bunun üzerine Rize ve Düzce polisi Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleriyle irtibata geçti.

Adana polisi şahısların kaldığı yeri tespit ederek şafak vakti operasyon düzenleyerek iki şahsı da yakaladı.

Şahısların ilçe tarım müdürleri ve devlet memurlarını telefonla arayıp kendilerini savcı, emniyet amiri, olarak tanıtıp "Adına PKK'dan para yatırılmış, ya da sahtekarlık yapan Ali Vural ile bağlantınız var" diyerek "Bu durumun ortadan kaldırılması için bize para gönderin, biz halledelim" diyerek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Şahısların bu yöntemle en son Rize'nin bir ilçesinde tarım müdüründen 20 bin TL, Düzce ilinde de devlet memurundan 11 bin TL hesaplarına para yatırıldığı öğrenildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.