Çevreciler ÇED bilgilendirme toplantısını engelledi

Çevreciler ÇED bilgilendirme toplantısını engelledi

Rize'nin Fındıklı İlçesinde düzenlenmesi planlanan ÇED Bilgilendirme toplantısı çevreciler tarafından engellendi.

Rize'nin Fındıklı İlçesi Zuğu ve Yeşildere üzerinde KZR Enerji Firması tarafından yapımı planlanan 5 MGW Kurulu Güce Sahip Üstün Regülatörü ve HES Projesi için bugün Fındıklı Halk Eğitim Merkezi'nde Çevre Etkileşim Değerlendirme (ÇED) Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Bölgedeki HES projelerine karşı çıkan Derelerin Kardeşliği Platformu ve Fındıklı Derelerini Koruma Platformu üyeleri toplantıyı protesto için yaklaşık 300 kişi ile pankart ve dövizler eşliğinde şehir merkezinden Fındıklı Halk Eğitim Merkezi önüne kadar yürüdü. Bina önünde Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Başkanı Hüseyin Acar tarafından bir basın açıklaması yapıldı.
Acar, yaptığı açıklamada, bölge derelerinin şirketlere satılmasına karşı başlattıkları mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirti. Daha sonra toplantı salonuna girildi. Geniş güvenlik önlemleri altında salona, basın mensupları dahil herkesin üzeri aranarak alındı.
Toplantı salonuna giren çevreciler tepkileri ile toplantının gerçekleşmesini engelledi. Toplantıyı düzenlemek üzere salonda bulunan firma temsilcisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcisi ile ÇED Raporunu hazırlayan firma temsilcisi tepki üzerine toplantının gerçekleştirilemediği yönünde tutanak düzenleyerek salondan ayrıldılar.
Toplantıyı engelleyen yöre sakinleri ve çevreciler salon dışında tulum eşliğinde horon oynadı. Toplantıyı düzenlemek üzere salona gelen firma temsilcileri binadan ayrılırken yuhalandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.