CHP askerlerin yargılanmasını istedi

CHP askerlerin yargılanmasını istedi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne heyet gönderen CHP'nin raporunda PKK ile mücadele eden askerin yargılanması istendi.

 4 Mart 2016 tarihinde bölgeye gönderilen inceleme heyetinin raporu yayınlandı. CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen heyette, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok başkanlığında, İstanbul Milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan yer aldı.

ASKERLER YARGILANSIN

Cizre heyeti tarafından Cudi, Sur, Nur ve Yafes mahallelerindeki yapılan incelemeler sonucu hazırlanan raporda terörle mücadele sırasında hukuk dışına hiçbir biçimde çıkılmayacağı yönünde halka güvence verilmesi gerektiği savunularak, "Bölgede terörle mücadele gerekçesiyle insan hakları ihlallerinde bulunan, hukuk dışına çıkan güvenlik görevlileri varsa bu konuda gerekli idari ve hukuki soruşturmalar derhal açılmalı, gerekli işlemler yapılmalıdır. Cizre'de yaşananlarla ilgili olarak kamuoyuna bilgi aktarılırken iç politikaya yönelik propaganda anlayışı terk edilmelidir" denildi.

''DEVLET ORANTISIZ GÜÇ KULLANDI''

CHP heyetinin hazırladığı raporda güvenlik güçlerinin sivil vatandaşların yaşam alanlarını ağır silahlar, tanklar ve uçaksavarlar ile 'orantısız' güç kullanarak yerle bir ettiği öne sürülüyor.

RAPORDA PKK'NIN ADI BİLE GEÇMİYOR

CHP'li heyetin hazırladığı raporda askerin yargılanması teklif ediliyor. Hükümetin sivillere yönelik orantısız güç kullandığı iddia ediliyor ancak raporda bölgeye büyük zararlar veren PKK'nın adı bile geçmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.