Chp şikede suçluyu buldu

Chp şikede suçluyu buldu

Şimşek'ten sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ta bir açıklama yaptı

Fenerbahçe'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağı kararı ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ta bir açıklama yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak; ''UEFA'nın Fenerbahçe Spor Kulübüne ilişkin aldığı Şampiyonlar Ligi'nden men kararı sorumlusu hükümet ve federasyondur'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, UEFA'nın Fenerbahçe Spor Kulübüne ilişkin aldığı Şampiyonlar Ligi'nden men kararının sorumlusunun Hükümet ve Federasyon olduğunu savundu.

Toprak, yazılı açıklamasında, alınan kararın Türk futboluna telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini ileri sürdü.

Toprak, eğer Federasyonun şike soruşturması hakkında bir suç unsuru olduğuna dair kaygı veya şüphesi varsa hiç bir Türk takımının Avrupa liglerine katılmasına izin vermemesi gerektiğini bildirdi.

Yürütülen soruşturmanın, sadece Fenerbahçe'yi kapsamadığını anımsatan Toprak, şunları kaydetti:

''Bilindiği gibi Fenerbahçe ve Trabzonspor aynı puanla ligi bitirdiler. Yani bir haftanın bile şampiyonluğu etkileyeceği bir ortamda federasyon ve AKP yaşananlara göz yummuş ve ortaya çıkan bütün sorunların asli sorumlusu konumuna gelmiştir.

AKP, 12 Haziran seçimlerinde başta Fenerbahçe olmak üzere taraftar ve kulüplerle karşı karşıya gelmemek için yaşananları izlemiş ve hiçbir müdahalede bulunmamıştır. Bu yüzden bu sürece göz yumanlar en az şike yaptığı iddia edenler kadar suçludur.

Fenerbahçe Spor Kulübü UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi marka değeri gerekçe gösterilerek, ligden men edilmiştir. O zaman Fenerbahçe'nin Süper Lig'ten de düşürülmesi gerekmektedir.

Şampiyonlar liginin marka değeri var da süper ligin yok mu? Bu değeri koruyacak Federasyon ve Hükümet'tir. Ama bu iki kurum, şike olayını seyrettikleri gibi ligimizin değerinin düşürülmesini de seyretmektedirler.

UEFA ve Federasyon'un sadece savcılık makamıyla görüşerek karar alması kadar akla ziyan bir durum olamaz. Çünkü savcı iddia makamıdır. Suçlamayı yapan kişidir. Kararı verecek mahkemedir ve ortada alınmış bir karar söz konusu değildir. Peki bu gerçek ortadayken hangi gerekçeyle bu karar alınabilir? Soruşturmanın gizliliği söz konusuyken UEFA yetkilisi nasıl savcıyla görüşebilir?

Fenerbahçe başta olmak üzere birçok spor kulübü yöneticileriyle futbolcuları belli suçlamalardan yargılanmaktadırlar. Hiç kimse veya hiçbir kurum ceza almadan suçlu ilan edilemez. Verilen bu kararla bu soruşturmada yargılananlar mahkum edilmiştir.''

Yaşanan olayın artık şike boyutunu aştığını iddia eden Toprak, ''UEFA tarafından alınan bu karar, sadece Fenerbahçe için değil bütün Türk futbolu için büyük bir yıkım olacaktır. Dünya üzerinde futbolumuzun ve kurumlarımızın hiçbir itibarı kalmayacaktır.

Ülkenin ve kurumlarının itibarını korumakla yükümlü Hükümet ve Federasyon küme düşmüştür. UEFA'nın Fenerbahçe Spor Kulübüne ilişkin aldığı Şampiyonlar Ligi'nden men kararının sorumlusu Hükümet ve Federasyon'dur'' iddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.