CHP’li Tanrıkulu:'Ağır Tehditler Alıyorum'

CHP’li Tanrıkulu:'Ağır Tehditler Alıyorum'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kobani eylemleri sırasında attığı bir twet nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbabakan Davutoğlu tarafından hedef gösterildiğini belirterek, tehdit edildiğini söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, IŞİD’in Kobani’ye yaptığı saldırıları bahane edilerek Türkiye’de yapılan eylemlerle ilgili ağır bir bilanço ortaya çıktığını belirten Sezgin Tanrıkulu, ağır bilançonun sorumlusunun hükümet olduğunu, hükümetin sorumluluğu muhalefete atarak sorumluluktan kaçamayacağını ifade etti.

“Attığımım bir twet nedeni ile beni hedef göstermeye devam ediyorlar” ifadelerini kullanarak attığı twetleri okuyan Sezgin Tanrıkulu, sokağa çağrı yapmadığını sadece vicdan çağrısında bulunduğunu ifade etti. Tanrıkulu, “Attığım twetlerin hiçbirisinde sokak adres gösterilmiyor. Aksine şiddet dışındaki yöntemler ve dayanışma öneriliyor. Cumhurbaşkanı Rize’de çok açıkça beni hedef gösterdi. Onun hedef göstermesinden sonra birçok yerden tehdit almaya başladım. Onun yandaş kalemleri yazmaya başladı, tehdit edilmeye devam ediyorum. Başbakan bunları okumadan veya okumuşsa anlamadan veya yanıltarak kamuoyunu benim üzerimden yönlendirmeye çalışıyor. Benim siyasetçi kimliğinden önce insan hakları savunuculuğu kimliğim var, avukat kimliğim var. Ben 80’li, 90’lı yıllarda, en karanlık dönemlerde, JİTEM’in namluluları bizim ensemizde dolaşırken bile insan haklarını savundum, şiddete karşı çıktım, tehditlerden yılmadım. Başbakanın da Cumhurbaşkanının da bu tehditlerinden yılmam” dedi.

Tehdit edildiğini ve kendisinin bu tehditlerden yılmayacağını söyleyen Tanrıkulu, “Bu tehditler nedeniyle bana ve yakınlarımın tırnağına zarar gelirse bunun hesabı kendilerinden sorulur. Biz ucuz tehditlere pabuç bırakacak tıynette değiliz. Davutoğlu’na sesleniyorum, bu twetleri okusun, ucuz tehditlerden vazgeçsin, insan olsun” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’de kendisini hedef gösterdiğini ve daha sonra tehditler almaya başladığını kaydeden Tanrıkulu, “Ağır tehditler alıyorum. AK troller tarafından hacklendim. Bir gün hesabım kapalı kaldı. Ağır tehditler almaya devam ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.