CHP'ye iki sürpriz transfer

CHP'ye iki sürpriz transfer

CHP’de gelecek ay yapılacak olağanüstü kurultayda, Gezi sürecinde dikkat çeken bazı isimlerin parti meclisine girmeleri bekleniyor.

yuncu Levent Üzümcü, geçen yılın kasım ayında İstanbul'da yapılan Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'nda bir konuşma yapmıştı
 
NTV'nin haberine göreCHP 5-6 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultaya hazırlanıyor.Şu ana kadar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tek rakip olarak Yalova Milletveklili Muharrem İnce çıkarken, eski genel başkan Deniz Baykal’ın tutumu hakkında da bir takım bilgiler edinildi.
 
Ayrıca, Gezi Parkı sürecinde aktif rol oynayan bazı isimlderin parti meclisine girmeleri bekleniyor. Bu isimler arasında Mehmet Karlı, Levent Üzümcü ve Şebnem Sözmez'in olduğu belirtiliyor.
 
 
Açıklanan kurultay takvimine göre, önce divan ardından tüzük komisyonu seçilecek. Tüzük komisyonu, tüzükle ilgili çalışmalarını yaparken genel başkan seçimi ayın 5’inde tamamlanacak. Tüzükle ilgili değişikliklerin de 5 Eylül’de tamamlanması ve aynı gün geç saatlerde parti meclisi seçimlerine geçilmesi planlanıyor.
 
EN AZ 15 İSİM DEĞİŞECEK
 
Beklenti parti meclisinin seçimlerin ikinci günde devam edeceği ve en az 15 kişinin değişeceği yönünde.
 
Oyuncu Şebnem Sönmez
 
Parti meclisine girecek yeniler arasında, Gezi sürecinde dikkat çeken isimler var. Mehmet Karlı, Şebnem Sönmez ve Levent Üzümcü’nün parti meclisinde yer alabileceği ifade ediliyor. PM için adı geçen diğer isimler ise Erol Mütercimler ve Tuncay Özkan ile milletvekilleri Mustafa Balbay, Haydar Akay, Aykut Erdoğdu, Özgür Özel, Musa Çam ve Nurettin Demir.
 
Alevi kesimden de parti meclisine alınabilecek bazı isimlerden söz edilirken, ismi geçen kişiler Selahattin Özer, Cemal Canpolat ve Turhan Eser.
 
TASVİYE YOK
 
Bu kurultayın muhaliflerin tasviyesi için kullanılmayacağı, sonuç ne olursa olsun Kılıçdaroğlu’nun kriterinin ‘başarı’ olduğu ve durumda muhaliflerle de çalışmaya devam edeceği ifade ediliyor.
 
BAYKAL NE YAPACAK?
 
Öte yandan CHP kulislerinde merak edilen, “Deniz Baykal, Muharrem İnce’ye destek verecek mi?’ sorusuydu. Deniz Baykal’a yakın isimler, şu anda böyle bir desteğin olmadığını ifade ettiler.
 
Baykal’ın genel merkeze yönelik eleştirileri olduğu ancak bunun kurultayda aday olacak isimlerin destekleneceği anlamına gelmediği belirtilirken, şu an için Baykal’ın süreci izlemeye devam edeceği kaydediliyor.
 
İNCE'NİN ELEŞTİRİSİNE YANIT
 
Ayrıca genel başkanlığa adalığını açıklayan Muharrem İnce’nin, kurultayın seyircisiz olduğu yönünde eleştirilerine genel merkezden yanıt geldi. İnce’nin eleştirisne sert biçimde karşı çıkılırken, isteyen ve dileyen herkesin kurultaya gelebileceği değerlendirmesi yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.