Çocuk Oyunları Rize`de Start Alıyor

Çocuk Oyunları Rize`de Start Alıyor

Geçtiğimiz günlerde Rize`de yoğun bir katılımla yapılan antrenörlük ve hakemlik kursları ardından oyunların yapılması için hazırlıklar başladı.

Geçmişte her çocuğun sokaklarda oynadığı geleneksel ve yöresel olarak oynanan mendil kapmaca ve seksek oyunları günümüze uyarlanarak bazı kurallar getirildi. Bu oyunların bir lig olarak oynanması için okullarda takımları kurulma çalışmaları başlatıldı.
 
Çocuk Oyunları Federasyonu il temsilcisi Kadir Kalender yaptığı açıklamada; “Unutulmaya yüz tutmuş oyunları artık bizim çocuklarımızda severek oynayacak. Bu heyecanla çalışmalarımızı başlattık. Oluşturduğumuz yönetimle beraber çok iddialıyız. İl yönetimimizde birbirinden değerli arkadaşlarımız var. Başarılı olmak için bütün arkadaşlarımıza görev dağılımı yaptık. Oyunların okullara bildirimleri için Hüseyin Kocaman ve Osman Batur Cihangir görev üslendi. Ramazan Mutlu ve Mavigül Kanat arkadaşlarımız sponsorluk çalışmalarımızı yürütecek. Tanıtım ve organizasyonlarda Aytekin Kalender, Fatma Güven ve Nigar Kaya görev alacak. Bütün arkadaşlarımız ile yapılacak olan bu oyunların heyecanını hissediyoruz. Rize olarak bunu başaracak güçteyiz. Okullarımızın da bu konuda hassasiyet göstererek başarılara imza atacaklarını düşünüyorum. Burada başarılı olan öğrencilerimiz Rize’yi Türkiye şampiyonasında temsil etmeye hak kazanacak. İl dışında yapılacak bu müsabakalarda onların alacağı başarılı neticeler bizi de mutlu edecek" dedi.
 
Ayrıca yapılacak olan yarışmaların kayıtlarının başladığı ve Kasım ayı sonuna kadar süreceği bildirilirken, yarışmaların sömestri tatiline kadar yapılması planlanıyor.   

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.