Çocuklarına siper oldular

Çocuklarına siper oldular

Kan davasında ölen anne baba 3 çocuğuna siper oldu.

AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi’nde atarabası ile köye giderken kan davalıları tarafından açılan yaylım ateş sonucu ölen Güzel- Hasan Demirbaş çiftinin, vücutlarını 3 çocuğuna siper ettikleri ortaya çıktı.

Kanlı saldırıya tanık olan köylüler, "Anne ve baba, çocuklara vücutlarını siper etmese, onların yaşama şansı olmazdı. At arabasındaki 3 çocuk bu sayede hayatta kaldı" dedi.Olay, geçen 8 Eylül’de saat 14.30 sıralarında Doğubayazıt İlçesi’ne bağlı Tanıktepe Köyü’nde meydana geldi.
Yaz aylarında çobanlık yaptığı Üçgöze Köyü’nden Tanıktepe Köyü’ne dönen 30 yaşındaki Hasan ile eşi, 26 yaşındaki Güzel Demirbaş, çocukları 8 yaşındaki Ebru, 5 yaşındaki Mustafa ile 1 yaşındaki Güneş Demirbaş ile kayınvalidesi 62 yaşındaki Belkız Uzunca bindikleri at arabasında kurşun yağmuruna tutuldu.
Açılan ateş sırasında anne ve baba, at arabasındaki üç çocuğunun üzerine kapaklanarak onları mermilerden korudu. Baba Hasan Demirbaş olay yerinde, eşi Güzel Demirbaş ise Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda öldü. Güzel Demirbaş’ın annesi Belkız Uzunca ise ağır yaralandığı için Van’a kaldırıldı ve 100’üncü Yıl Üniversitesi’nde tedavi altına alındı. Bir otomobille gelen ve ateş ettikten sonra aynı araçla kaçanların saldırısında 3 çocuk hafif sıyrıklarla kurtulduğu görüldü. Yaşadıkları şoku uzun süre üzerlerinden atamayan Ebru, Mustafa ve Güneş Demirbaş, dedeleri Ağa Demirbaş’a teslim edildi.

Diyadin İlçesi’nde oturan Yıldız ailesi ile geçen Mayıs ayında ’namus meselesi’ nedeniyle aralarında kan davası başladığını söyleyen Ağa Demirbaş, bu yüzden bir oğlunu öldüğünü, bir oğlunun da cezaevine girdiğini söyledi. Yörede sözü geçenlerin araya girmesi ile 70 bin lira kan parası ödeyerek Yıldız Ailesi ile barıştıklarını vurgulayan 6’sı erkek 11 çocuk babası olan Ağa Demirbaş, şunları söyledi:

"Yıldız ailesi oğlum Cevdet’in eşini kaçırıp tezavüz etti. Oğlum da o karısını kaçıran Nesim’i öldürüp cezaevine girdi. Böylece iki aile arasında başlayan kan davasında başka canlar yanmasın diye sözü geçen büyüklerimiz devreye girdi ve Yıldız ailesine 70 bin lira kan parası ödememiz halinde barış sağlanacağını söylediler. Biz de kabul edip parayı ödedik. Ama kan davalımız olan Ali Yıldız ve oğulları bir otomobille geldikleri köyün girişinde pusu kurup atarabasıyla köye gelen oğlum ve ailesinin üzerine kurşun yağdırdı. ’Barıştık’ diyerek hem paramızı aldılar hem de canımızı. Oğlum ile gelinimi toprağa verdim, 3 torunum yetim kaldı. Tek isteğim Ali Yıldız ve oğullarının yakalanıp cezalarını çekmeleridir."

Tanıktepe Köyü İlköğretim Okulu 2’nci sınıf öğrencisi Ebru Demirbaş, olayı anlatırken gözyaşlarını tutamadı. İlk silah sesi ile birlikte anne ve babasının üzerlerine kapandığını belirten Ebru Demirbaş, şöyle dedi:

"Evimize yaklaşmıştık. Aniden üzerimize silahla ateş ettiler. Kardeşlerimle korkup ağlamaya başladık. Annem ve babam üzerimize kapandı. Her ikisi de kanlar içinde kaldı. Köylüler gelip yaralı olan annemi hastaneye götürdü. Babam ise ölmüştü. Gözümü her kapattığımda, o an aklıma geliyor. Artık kardeşlerimi ben büyüteceğim."

Öte yandan olaydan sonra kaçan 4 şüphelinin yakalanması için bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.