Çukurca'da 7 Şehit

Çukurca'da 7 Şehit

Hakkari-Çukurca karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında yapılan mayınlı saldırının ardından bölgeye giden takviye birlikler PKK'lı teröristlerce pusuya düşürüldü.


RAMAZANDA ŞEHİT SAYISI 18'E ULAŞTI

MAYINLI TUZAK
Hakkari- Çukurca karayolunun 15’inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.00’da askeri konvoyun geçişi sırasında önceden yola döşenen mayın infilak ettirildi. Patlamada, 1 asker şehit oldu.


TAKVİYE BİRLİKLERE PUSU
Olayın ardından bölgeye sevk edilen birlikler, kalabalık bir grup terövrist tarafından pusuya düşürülüdü. Açılan ilk ateşte 7 asker şehit oldu, 9 asker de yaralandı.  Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Kısa süreli çatışmanın ardından PKK'lı teröristler, ormanlarla kaplı dağlık alana kaçtı.

Yaralı askerler, olay yerinden alınarak, Hakkari ve Van'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.  Olayın ardından bölgeye çok sayıda takviye birlikler sevk edildi. Bölge, kobra helikopterlerle havadan ateş altına alınırken, geniş çaplı operasyonların sürdüğü belirtildi.

Bu arada Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari-Çukurca karayolunu 15. kilometresinde 2 ayrı patlama meydana geldiğini söyledi.

BAKAN YILMAZ: MİSLİYLE CEVAP VERECEĞİZ
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Hakkari'deki patlamayla ilgili olarak, “Onlar hayalle uğraşıyorlar. Terörle Türkiye Cumhuriyeti'nden alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye Cumhuriyeti herkesin düşünemediği kadar bölgesinde lider, her bakımdan, hem ekonomik bakımdan, hem askeri bakımından. Peki bunlar ne yapacaklar? Bunlar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki kendileri hukuk tanımazlar, kural tanımazlar, bizim de kendilerine benzememizi istiyorlar. İşte devletle çete arasındaki fark budur. Biz hukuk ve demokrasi içerisinde bunları alt edeceğiz. Alt ettiğimizi de herkes görecek inşallah. Peki yaptıkları nedir? Zulümdür, tehdittir, terördür. Ama bunlar misliyle karşılığını bulacaktır” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.