Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehir'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehir'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehir'de toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehir Cacabey Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

"KILAVUZU KARGA OLANIN..."

Erdoğan yaptığı konuşmada Somali ziyareti sırasında Somalili bir çocuğa verdiği hediyeyi çarpıtarak gündeme getiren Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Erdoğan, Kılıçdaoğlu için "Biz Somali'de büyük açılışlar yaparken burada ana muhalefetin genel başkanı çıktı, bu Somali ziyaretinde hastane ziyaretinde çocuklara dağıttığım hediyeleri ne olduğunu bilmeden, Türkiye Cumhurbaşkanına bir saygısızlık yaptı. Yine rezil oldu. Kılavuzu karga olanın .... bunu biliyorsunuz ben söylemeyeyim" dedi.

 

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan'ın Somalili çocuklara hediye ettiği boyama kitabının montajlanmış halini göstererek eleştirilerde bulunmuştu. Erdoğan'ın Somalili çocuklara boyama kitabı hediye etmesine rağmen Kılıçdaroğlu, çocuklara 'Ali Baba ve Kırk Haramiler' adlı kitabın hediye edildiğini savunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılavuzu karga olanın İZLE

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Kırşehir'e teşekkür borcumuz var. Bu kardeşinize yüzde 53'le destek verdi. Bugün Kırşehir'e yapılan büyük yatırımlarımızın açılışını gerçekleştireceğiz.

5 AYLIK SÜRE İÇİNDE ÇOK KOŞTUK

Anadolu hiçbir zaman Ahi Evran'a Cacaba'ya mahcup olamaycak. Seçim vaadelerimizin hepsini tek tek yerine getirdik. Açacağımız RES yani rüzgar enerjisi 256 milyon dolara mal oldu. Polat enerjiye teşekkür ediyorum.

Farklı bir Cumhurbaşkanı olacağımı söylemiştim. Milleti ilgilendiren her konuda orada olacağımı ifade etmiştim. Bu 5 aylık süre zarfında çok koşturduk. Sizin verdiğiniz emaneti en iyi şekilde temsil etmek için 'Durmak yok yola devam' dedik.

Bizim acelemiz var. On yılların birikmiş sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Bizim 2023 hedeflerimiz var. Türkiye emin ellerdedir. Son derece sağlam bir zeminde geleceğe ilerliyor. Ekonomimiz daha güçlü bir şekilde yola devam ediyor.

KORKMADIK ÇEKİNMEDİK SOMALİ'YE GİTTİK

Afrika'nın 3 ülkesine ziyarette bulunduk. Her türlü tehdide rağmen, bombalı saldırılara rağmen korkmadık, çekinmedik Somali'ye gittik. Bir Türk firması tarafından yapılan Havalimanını, duble yolların açılışını yaptık. Türkiye tarafından yaptırılan yetimhanenin açılışını yaptık.

SOMALİ BİZE DEVLET-İ ALİYYE'NİN MİRASIDIR

Somali Cumhurbaşkanı bana şunu söyledi: Sizin buraya gelmeniz Somali'de büyük sevinç vardı. Eğer izin verseydik 1 milyon kişi buraya gelecekti. Hiç kimsenin gitmediği herkesin kendi kaderine bıraktığı Somali'ye biz sahip çıktık. Çünkü Somali bize Devlet-i Aliyye'nin mirasıdır. Ecdadımız oralarda adaletle hüküm sürdü. Ne zaman ecdadımız oradan çıktı. Karışıklık başladı. Sömürü başladı.

Bazı muhalefet partileri çıkıp diyor ki, ne işiniz var Somali'de? Biz onlar gibi küçük düşünmüyoruz. Adama sorarlar? Senin Irak'ta, Kobani'de ne işin var? Siz eğer güçlü bir ülkeyseniz, güçlü bir imparatorluğun varisi iseniz oralarda da biz olacağız. Gündem belirleyen bir Türkiye var.

AHİ EVRAN'IN ÇİZDİĞİ İSTİKAMETTEYİZ

Cibuti'ye gittik. Cumhurbaşkanı dedi ki sizin ecdadınız burada. Cumhurbaşkanında bir helikopter istedik. Numan bey'i gönderdik. Orada bulunan ecdad yadigarı esere sahip çıktık. Orada bulunan 2 Osmanlı ailesiyle de görüştüler. Bu yeryüzünde ecdadımızın bize bıraktığı mirası görmezden gelemeyiz. Onlarla yatcağız, onlarla kalkacağız. Bu nesle onları aktaracağız.

Biz Ahi Evran'ın çizdiği istikametteyiz. Elini, sofranı, kapını açık tutacaksın. Bize Somali'de ne işiniz var diye soranlar. Ahi Evran'ı bilmeyenlerdir.

SOMALİLİ ÇOCUĞA VERİLEN HEDİYE

Biz Somali'de büyük açılışlar yaparken burada ana muhalefetin genel başkanı çıktı, bu Somali ziyaretinde hastane ziyaretinde çocuklara dağıttığım hediyeleri ne olduğunu bilmeden, Türkiye Cumhurbaşkanına bir saygısızlık yaptı. Yine rezil oldu. Kılavuzu karga olanın .... bunu biliyorsunuz ben söylemeyeyim.

Biz çocuklara boyama kitabı dağıtıyoruz. Ona bu aklı verenler bunu ona yaptırıyorlar. Hadi onlar şuursuz, onlar edepsiz. O da almış bu montajı kullanıyor. Sonuçta ne oldu? Kendisi küçük düştü yine dünyaya rezil oldu.

BUNLARIN KILAVUZU PARALEL YAPI

2011'de Somali'ye gittiğimde ne demişti? Ben de gideceğim. Ne yaptı Kenya'ya gidip geri döndü. Bunların kılavuzu paralel yapı. Paralel yapıyla el ele kol kola. Şimdi montaj sanatını öğrendiler bunu yapıyorlar.

16 BAYRAKLA KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı konuşma yapacağı alanda 16 genç, tarihteki Türk Devletlerinin bayrakları ile karşıladı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.