Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taviz vermemiz mümkün değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taviz vermemiz mümkün değildir

Katar'a gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin IŞİD'le mücadele koalisyonundaki görevine ilişkin net mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar'a gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. İşte o konuşmasından satır başları;
''KATAR İLE İLİŞKİLERİMİZ DEVAM EDECEK''

Körfezin güvenliği ülkemizin güvenliği kadar önemlidir. Bölgesel konularda detaylı görüşmelerde bulunacağız. Katar ile sıcak ilişkilerimiz bundan sonra da devam edecek.
''TERÖRLE İLGİLİ TAVİZ VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL''

"ABD Dışişleri Bakanı Kerry Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdi. Sizin bu ziyaret ve başkan Obama'nın IŞİD planıyla ilgili değerlendirmenizi rica edecektim" sorusu üzerine konuşan Erdoğan, gerek ABD basını, gerek Türkiye'deki tartışmalara nokta koyacak cevaplar verdi:
"TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI HASSASİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

"Konuyla ilgili sayın Kerry açıklamaları yaptı. Bu açıklamalar müşterek görüşmelerin bir ifadesiydi. Bizim yaklaşımımız bölgedeki her türlü terör hareketine karşı Türkiye'nin hassasiyetini kendileriyle paylaştık. Bu konuda ülkemizde de malum belli terör örgütleriyle mücadelemiz var. Ama bölgede de terör örgütlerinin farkındayız. Bunlara karşı da hassasiyetlerimiz devam ediyor.
"MÜTTEFİKLERİMİZLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

Gerek yabancı savaşçılar olsun, gerekse ülkemizdeki terör örgütü mensuplarıyla ilgili çalışmalar olsun hassasiyetimizi devam ettireceğimizi, müttefiklerimizle olan bu konudaki dayanışmamız gerek ulusal gerek uluslararası bazda devam edecektir.

Daha önce Yunanistan'la da bazı gelişmeler oldu. ama dayanışma neticesinde olumlu neticeler aldık. Bölgede de Suriye olsun Irak olsun, daha Pakistan'dan Afganistan'a tüm bu bölgede istihbari noktadaki bilgi paylaşımımız olsun bunlar önem arz ediyor.
"BAZI YAYINLAR TAMAMEN HİLAF-I HAKİKAT"

Suriye ve Irak'taki son gelişmelerde de, NATO zirvesinde Obama ile de bu görüşmeleri yaptık. Burada atacağımız adımlarda insani yardım konusunda, yalan yanlış haberleri paylaşmamız mümkün değil. Özellikle bazı yazılı ve görsel medyadaki yayınlar tamamen hilaf-ı hakikattir.
"TUTUMUMUZ BELLİ"

Türkiye'nin teröre karşı tutumu bellidir, bundan taviz vermesi de mümkün değildir.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.