Cumhurbaşkanı Erdoğan TUSAŞ'da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan TUSAŞ'da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan TUSAŞ'ın uzay sistemleri merkezinin açılışında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akıncılar'daki TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nin açılış törenine konuşuyor..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

TUSAŞ sivil havacılık sektörünün dev firmaları ile işbirliğini sürdürüyor. TUSAŞ'ın hikayesi Türkiye Cumhuriyeti'nin hikayesi ile aynıdır. Bu kurumumuz kapanmak üzereydi. Göreve geldiğimizde bir kararlılıkla işin üzerine gitmiş ve bugün TUSAŞ 1 milyar doların üzerindeki cirosu ve 5 bin çalışanı ile dünyanın en büyük 80. firması. Sadece OSTİM'e aktarılan iş hacmi 12 yılda 10 kat arttı. İşte TUSAŞ böyle bir başarının içinden çıkmıştır. TUSAŞ sayesinde Türkiye uzay çalışmaları konusunda dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdi.

Türkiye uzay çalışmaları konusunda iddia sahibi ülkeler arasına girdi. Bu tesis bizim için gerçek anlamda uzaya ilk adım anlamını taşıyor. Diğer ülkelerin uzay projeleri içinde hizmet verilecek.  2023 yılında TUSAŞ'ı çok daha büyük projelerin içerisinde görmek istiyoruz. Milli haberleşme ve yeni nesil ANKA'ları sabırsızlıkla bekliyoruz.

Savunma sanayi konusunda çok büyük bir muktesabatı olan bir milletiz. Pek çok savaşta kendi ürettiğimiz silahlar ile çok büyük savaşlar kazandık. Eskiden bir beyin göçünden söz ediyorduk bu göç tersine başladı. Savunma sanayinin dışa bağımsızlığını yüzde 100'e taşıma hedefindeyiz. Bağımsız savunma sanayi adına atamayacağımız adım yok ancak birileri hala engellem çabası içinde.

Kaynak : Haber7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.