Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran stand

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran stand

Geçtiğimiz günlerde yaptığı 5G çıkışı ile gündemi değiştiren Erdoğan, bu konuşması öncesinde gezdiği 4G standına da tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün 4G teknolojisini eleştirisinden önce yerli üretim 4G baz istasyonu standını gezdiği ve “Dünya 5G için çalışırken biz niye bunun için çabalıyoruz” dediği öğrenildi.

Erdoğan’ın önceki akşam, “4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G’ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G’li bir çöplük haline döner” demesiyle birlikte 4G ihalesinin geleceği belirsizliğe düştü.

Erdoğan’ın 4G ihalesiyle ilgili bu çıkışı öncesinde, Türk Telekom’un 175. yıldönümü etkinlikleri kapsamında kurulan standları gezerken kendisine verilen bilgilerle bu kanaate ulaştığı belirtiliyor.

Erdoğan, Aselsan’ın Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Netaş ve Türk Telekom bünyesindeki Argela ile 4G için geliştirdiği milli baz istasyonunun sergilendiği stanttı gezdi.

İddialara göre bu standlarda 4G ile ilgili yapılan araştırma ve yerli üretim çalışmalarının aktarılması üzerine Erdoğan tepki gösterdi ve “Dünya artık 5G için çalışıyor. Biz niye 4G için çabalıyoruz” dedi.

Kaynak : Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.