Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batman konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batman konuşması

Erdoğan Batman'da, Diyanet'i kaldıracağız açıklamalarına tepki göstererek "Bunlar dağlarda Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'da toplu açılış töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Burada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Diyanet'i kaldıracağız, Kudüs İsrail'indir" gibi açıklamalara sert tepki gösteren Erdoğan "Bunların dinle işi yok, dağlardaki kamplarda Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar" dedi.

"ZERDÜŞT DİNİNİN EĞİTİMİNİ VERİYORLAR"

 

"Şimdi birileri kalkmış 'Diyanet'i kaldıracağız' diyor. Hale bak. Diyanet'i kaldıracaklar. Neden? Çünkü bunların dinle işi yok. Çıkmış Kudüs İsrail'indir diyor. Kudüs Müslümanların en kutsal mekanıdır ve Filistinlilerindir. Zerre kadar bunları İslam ile alakası olsa bu ifadeyi kullanamaz. Kudüs Müslümanların en önemli Kâbe’si. Biz buralarda hayat bulduk, ayağa kalktık. Şu anda Musevilerin orada attığı adımın ne olduğunu biliyorsunuz. Dağlardaki kamplarda bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar. Elimizde belgeler var. Bunları çok iyi tanımamız, çok iyi bilmemiz gerekiyor ve bunları da benim Kürt kardeşlerime iyi anlatmamız gerekiyor."

Erdoğan: Dağlarda Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar İZLE

 

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Batmanlı, hizmetin de hizmet edenin de kıymetini bilir. Bakın buraya uçağımız indiğinde bir havalimanı yoktu. NATO'nun havalimanı bir çardak gibi duruyordu. Şimdi hamdolsun yeni havalimanımız, duble yollarımız var.

TÜRKİYE BÜYÜK GÜÇ KAZANACAK

Batman'a 9 katrilyon yatırım yaptık. Ilısu Barajı ile ilgili Türkiye’de çok büyük güç kazanacak. Bedeli 1 milyar avro. Bunlar rekor yatırımlar.

 

Batman terörden, faili meçhullerden çok çekti. Geçmişte Türkiye'de Kürt, Arap, Çerkez, Roman aklınıza ne gelirse bu millete dilim dilim parçalara böldüler. Çözüm süreci ile ayrımları kaldırdık. Geçmişte ret, inkar, asimilasyon politikaları vardı. Bizim dünyamızda bunlar yok.

 

 

 

"BUNLAR DAĞDA ZERDÜŞT DİNİNİN EĞİTİMİNİ VERİYOR"

Şimdi birileri kalkmış 'Diyanet'i kaldıracağız' diyor. Hale bak. Diyanet'i kaldıracaklar. Neden? Çünkü bunların dinle işi yok. İşte bakıyoruz. Kaldıracağız dedikleri Diyanet, şu anda 'Qur'an-ı Piroz Kurdi' adıyla Kürtçe Kur'an mealini yayınladı.

 

Çıkmış Kudüs İsrail'indir diyor. Kudüs Müslümanların en kutsal mekanıdır ve Filistinlilerindir. Bütün bunlarla beraber biz adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.

 

 

Zerre kadar bunları İslam ile alakası olsa bu ifadeyi kullanamaz. Kudüs Müslümanların en önemli Kâbe’si. Biz buralarda hayat bulduk, ayağa kalktık. Şu anda Musevilerin orada attığı adımın ne olduğunu biliyorsunuz.

 

Dağlardaki kamplarda bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar. Elimizde belgeler var. Bunları çok iyi tanımamız, çok iyi bilmemiz gerekiyor ve bunları da benim Kürt kardeşlerime iyi anlatmamız gerekiyor.

KÜRTÇE EĞİTİM SERBESTÇE VERİLEBİLİYOR

Kürtçe eğitim serbestçe verilebiliyor. Eğitim özgürlüğü diyoruz isteyen istediği gibi giyinebilsin. İmam Hatip okullarında yıllarca neler yaptıkları ortada. Bunlar istisnai uygulamalar değil, devlet politikası. TRT’nin Kürtçe yayını var. TRT devlet kanalı değil mi?

"KÜRTLERİN TEMSİLCİSİYİZ DİYENLERİ ARKA SOKAKLARDA GÖRÜYORUM"

 

Kürt sorunu yoktur, Kürt vatandaşlarımızın sorunları vardır, bunlara da çözüm üretiyoruz. Çözüm sürecini sadece Kürt sorunu parantezinde tutmak isteyenlerin dertleri başka. Ben Kürtlerin temsilcisiyiz diyenleri arka sokaklarda görüyorum. Pislikten geçilmiyor.

 

Belediye Başkanı havaalanına gelme nezaketini göstermedi. Cumhurbaşkanı olarak bu belediyeyi ziyaret etmem doğru mu? Bilbordlarda bir musluk resmi var, musluktan kan akıyor. Siz bununla neyi kastediyorsunuz? Kendilerini tanımlıyorlar. Bizim olduğumuz yerde o musluklardan kan değil su akar farkımız bu."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.