Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Rusya lideri Putin görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Rusya lideri Putin görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefon görüşmesi yaptı. İki lider Rus uçağının düşürüldüğü kasım ayından bu yana ilk kez görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının aktardığı bilgiye göre görüşme olumlu geçti.

 Türkiye ile Rusya arasında 24 Kasım 2015 günü hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının  düşürülmesiyle başlayan kriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mektup ile yumuşama sürecine girmişti. İki ülke arasında yaşanan uçak krizi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  Rusya lideri Putin ilk kez telefonla görüştü. Dün açıklanan ve bugün saat 12.00'de yapılacağı bildirilen görüşme 12.15 sıralarında başladı.

 
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Kremlin sözcüsü Peskov, telefon görüşmesinin içeriğiyle ilgili Kremlin'den daha sonra açıklama yapılacağını söyledi.
 
GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ, YAZILI AÇIKLAMA YAPILACAK  
 
Görüşme tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin çok olumlu geçtiğini yazılı açıklamanın daha sonra yapılacağını açıkladı.
 
 
KREMLİN PUTİN'İN ERDOĞANI ARAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI 
 
Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayacağını dün açıklamıştı. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'nin gönderdiği mektupla ikili ilişkilerin düzelmesi için önemli bir adım attığını belirtmişti.
 
 
BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Öte yandan görüşme öncesi Rus ve Alman öğrenciler ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı nedeni ile Türk halkına başsağlığı diledi. Putin,toplantıda, "Üzgünüz, dün akşam yaşanan saldırıda hayatını kaybedenler için  başsağlığı diliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.