Darbecilerin 'infaz' listesi ele geçirildi

Darbecilerin 'infaz' listesi ele geçirildi

Adana’da darbe girişimi soruşturması kapsamında 34 hakim ve savcı tutuklanıp 18 hakim ve savcı aranırken, yapılan aramalarda darbe sonrasında ’tutuklanacaklar listesi’nin yanı sıra, ’infaz edilecek’ kişilerle ilgili bir liste de ele geçirildi.

 Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürüten darbe girişiminin hemen ardından başlatılan soruşturma kapsamında 70 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Bugüne kadar 52 hakim ve savcı gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheli hakim ve savcılardan 34’ü tutuklanırken, 8 hakim - savcı adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. 10 şüpheli hakim ve savcının ise halen gözaltında olduğu, işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 18 hakim savcının ise arandığı bildirildi.

LİSTELER TÜYLER ÜRPERTİCİ

HSYK’nın açığa alma kararından sonra haklarında soruşturma açılan adli ve idari yargı hakimleri ile savcıların soruşturulması sırasında, son haftalarda kendi aralarında toplantılar yaptığı ortaya çıktı. Şüpheli hakim ve savcıların darbe hazırlığı ile ilgili olarak bir araya geldikleri, paralel yapı ile ilgili oldukları belirtildi.


Daha önceden bazıları bilinen bu isimlerin ev ve çalışma odaları aranınca, iddiaya göre ’tüyler ürpertici’ olarak nitelenen belgeler ortaya çıktı. Bu belgeler arasında öncelikle tutuklanacak kişilerin yanı sıra ’infaz edilecekler’ başlıklı bir liste daha bulunduğu belirtildi.

Kimlerin bulunduğu en azından hangi kesimlerdeki kişilerin yer aldığına ilişkin bilgi verilmeyen bu ’infaz listesinin’ bulunmasından sonra hem soruşturma, hem de Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nün görevlendirmelerinde ’acele değişiklik’ yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.