Davutoğlu: Erdoğan'ın onuru benim onurumdur

Davutoğlu: Erdoğan'ın onuru benim onurumdur

Davutoğlu, yeniden genel başkan adayı olmayacağını fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hareketiyle yürümeye devam edeceğini söyledi.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMALARI
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olarak saygı ve muhabbetle sizleri selamlıyorum. En köklü değişikliklerin yaşandığı bir süreçteyiz. 25 yıllı kbu değişim tarihinde akademisyen olarak, Dışişleri Bakanı ve Başbakan olarak aziz milletimizin emrinde oldum.

LİDERİMİZ ERDOĞAN'DAN EMANETİ DEVRALDIM
Bildiğiniz gibi 2014 tarihinde partimizin kongresinde liderimiz Erdoğan'ın elinden emaneti devraldım. Orada yaptığım konuşmada vurguladığım temel hususları kendime şiar edindim.

CANLA BAŞLA ÇALIŞTIĞIMA MİLLET ŞAHİTTİR
Bugün geriye baktığımda bu hususlardan ayrılmadığımı, canla başla çalıştığımı ve milletin buna şahit olduğunu düşünüyorum.

20 aylık süreç 3 döneme ayrılabilir. Birinci dönemin en önemli ayrıntısı, kurucu karizmatik bir liderin ardından AK Parti'nin geleceğe hazırlanmasıydı. Geçmiş gösterdi ki karizmatik liderlerin ardından gelenlerin akıbeti kötü olmuştur. Turgut Özal sonrası ANAP buna örnektir.

BENİM DÖNEMİMDE TEK BİR İSTİFA YAŞANMADI
Benim AK Parti genel başkanlığım döneminde tek bir istifa yaşanmamış. Tek bir kardeş ihtilafı görülmemiş. Partimizin omurgasından da yapısından da bir şey kaybedilmemiştir.

Sonra partimizi seçime götürdük. Paralel yapı faaliyetleri, Suriye'de ortaya çıkan görüşmeler, suhuletle ülkeyi seçime götürmenin yanında hamd olsun 62. hükümetimiz ülkeyi seçime götürdü.

Sonra bir meydan okuma da Kobani olayları döneminde yaşandı. Bu dönemde ülkemizdeki yatırımların devam ettirilmesi de önemli bir görevdi. Osman Gazi köprüsü geçtiğimiz günlerde açıldı. Dönemimizde hiçbir yatırımda aksama olmadı. 25 öncelikli dönüşüm programıyla da ekonomimizin çerçevesi çizilmiştir.

BAŞIMIZ ÖNE EĞİLMEDİ
Bugün AK Parti'nin yeniden bismillah diyebileceği bir gündür. 7 Haziran'la birlikte iç muhasebemizi yaptık. 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem en kritik dönemdi. Çok şükür bu dönemde başlarımızın öne eğilmesini gerektirecek hiçbir şey yaşanmadı.

EN ZOR ANDA, EN ZOR KARARLARI ALDIK
Hamd olsun huzurunuzdayım. Kriz bekleyenler, hükümetsizlik bekleyenler yanıldı. Hiçbir kararı alırken beklemedik. Bir dakika bile düşünmeden en radikal, en zor kararları aldık.

23 Temmuz günü yaptığım güvenlik zirvesinde bütün güvenlik birimlerine şu talimatı verdik. Madem ki Türkiye'ye savaş ilan edilmiştir, ülkemizin bütün dağları, bütün vadileri, bütün şehirleri terörden temizleninceye kadar mücadele devam edecektir.

3 AYDA BÜTÜN VAATLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK 
Hesap verme makamıda olan bir vatandaş olarak 3 ayda bütün vaatlerimizi yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Demokrasi tarihinde az görülmüş bir husustur.

GÜÇLÜ AK PARTİ İKTİDARLARI DEVAM EDECEK 
Önümüzdeki 4 yılı tamamlayacak güçlü AK Parti hükümetleri devam edecektir. Yatırımcılara bu güven ortamının devam edeceği konusunda güvence veriyorum.

ATAMALARDA ŞAHSİ TERCİHİM KESİNLİKLE OLMADI
Cumhurbaşkanımız "emanetçi  bir Başbakan istemiyorum" dedi. Ben emaneti üstlendim ama bu koltuğun hakkını vermek için gece gündüz çalıştım. Temel ilkelerimizin başında partinin gücünün korunması gerektiği geldi. Hiçbir atamada şahsi bir müdahalem olmamıştır. Teşkilat başkanımızın kullandığı yetkiler bugüne kadar nasıl olmuşsa bizim dönemimizde de böyle olmuştur.

Bu dönemde benim yapmaya çalıştığım önemli bir konu da şu; 81 vilayetin tamamına gittim. Bazı vilayetlerimize 7-8 kez gittim. Bu bir muhasebe yapma zaruriyeti içinde Başbakanlık yaparken faaliyetlerimizin kısa bir özeti.

22 MAYIS'TA KONGREYE GİDİYORUZ
Son MKYK'da ve MYK'da yaptığımız istişarelerde, partimizin olağanüstü kongreye gitmesi kararı aldım. 22 Mayıs'ta olağanüstü kongremizi yapacağız.

Şunu merak ediyor olabilirsiniz. Seçimleri kaybeden muhalefet liderleri, genel başkanlık koltuğunu muhafaza ederken yüzde 49 alan siz neden aday olmayı düşünmüyorsunuz? Bu haklı bir sorudur.

Benim bu kararı almamda hissettiğim bir başarısızlık duygusu ya da tarafımızca atılmış bir adımdan dolayı pişmanlık değildir. Görevimi hakkıyla yaptım. Hayat birçok şey öğretiyor.

Doktora yaparken prof olmayı istedim ama hak etmeden olmayı istemedim, hakkını vermeye çalıştım. Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık gibi görevlerin hiçbirini ben talep etmedim. Hiçbirisi için bir an dahi lobi yapma niyetinde bulunmadım. Bugün de böyle bir talebim olmadı. Kongrede mutabakat sağlandı da aday oldum.

En güçlü insan, kendisiyle barışık olan insandır. Yaptığından emin olan insandır. İnanmadığım hiçbir şeyi savunmadım hayatım boyunca, kimseyle pazarlık yapmadım.

MKYK DEĞİŞİKLİĞİ REFİK DEĞİLDİ
Eskilerin bir sözü vardır. Yoldan çok yol arkadaşları... Ben yol arkadaşlarımın benimle olduğundan emin olmak isterim. Bu bağlamda son MKYK'da yaşananlar, parti usulleri bakımından benim için önemli olmasa da refik açıdan doğru olmadığına kanaat getirdiğim için, bütün dostlarımızla ve cumhurbaşkanıyla yaptığımız görüşmelerde refik değişmektense, genel başkan değişikliğindeki doğruluk bende hasıl oldu. MKYK ve diğer kurulların değişmesi parti içinde değişik yorumlara neden olacaktı. O yüzden kongrede aday olmayacağım..

"Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı terk ederim ama bu ak kadroların üzülmesine izin vermem." demiştim. Bu bağlamda adım atacağım.

ERDOĞAN'LA KARDEŞLİK HUKUKUMUZ VAR
5 temel hukuku gözeteceğimi duyururum. Cumhurbaşkanıyla şahsi kardeşlik hukukumuz var. Bu dostluğu her şeyden öne aldım. Başbakan Başdanışmanı olarak da Dışişleri Bakanı'yken de her zaman bu dost hukukunu ön planda tuttum.

ERDOĞAN'IN ONURU BENİM ONURUMDUR
Cumhurbaşkanıyla son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim. Hiçbir kimse benim ağzımdan Cumhurbaşkanı adına hiçbir şekilde kötü bir söz duyamayacak. Onun onuru benim onurumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Hiç kimse fitne kapısı aralamaya çalışmasın.

AK KADROLARA VE MİLLETİMİZE MİNNET BORÇLUYUM
Erdemliler hareketinin temelini atan kurucu üyelerden belediye başkanlarına, kadın kollarına, gençlik kollarına, AK Parti'nin değerli bütün ak üyelerine ve milletimize teşekkür ediyorum. Teşkilatımıza bu bağlamda minnet borçluyum.

HAKKINIZI HELAL EDİN
Ülkemin onurunu korumaya çalıştım. Haklarınızı helal ediniz. Benden yana herkese hakkım helaldir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.