Davutoğlu'ndan çömez yönetmene ders

Davutoğlu'ndan çömez yönetmene ders

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı ödül töreninde Bülent Arınç'a eleştirilerde bulunan genç yönetmen Suat Eroğlu'na anlamlı bir karşılık verdi.

Hak-İş'in düzenlediği 'Emek' konulu 3'ncü kısa film yarışmasında 'Fıtrat' en iyi film seçildi. Ödülü almak üzere kürsüye gelen filmin Yönetmeni Suat Eroğlu, salonda gösterimi yapılan filmi sırasında salonda gürültü olmasını eleştirdi.

BÜLENT ARINÇ'A SİTEM

Eroğlu, "Biz sizleri yaklaşık olarak iki saattir dinliyoruz. Hiçbir saygızılıkta bulunmadık. Keşke siz de 10 dakikalık filmimize müdahele etmeseydiniz. Rahatlıkla izleyebilseydik de emeğe saygıyı görebilseydik, Bülent Bey. Filmi Soma'da hayatını kaybeden işçi kardeşlerime adıyorum. İşçi sınıfına selam olsun" diye konuştu.

"BİR ÜLKENİN BAŞBAKAN'I EĞER SENİN FİLMİNİ 12 DAKİKA AYAKTA DİNLİYORSA..."

Bu sitem üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

"Ben Suat'ı ve ekibini tebrik ediyorum. Bu sitemini de tabi anlayışla karşılarız. O da sanatçı olarak da bunu ifade edebilir. Ama bir ülkenin Başbakanı eğer senin filmini 12 dakika ayakta dinliyorsa, seyrediyorsa şu anda o ülkenin başbakanının günlerdir iki aydır ilk defa evdeki çocuklarıma söz verdim. Bu akşam yemekte sizinle beraber olacağım diye. İki aydır ilk defa eve gidecektim. Senin için buraya geldim."

Birincilik ödülünü Başbakan Davutoğlu'ndan alan Yönetmen Suat Eroğlu da Başbakan'a "Size bir sözüm yok, olamaz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.