Davutoğlu'nun hayatını anlatan kitapta ilginç detay

Davutoğlu'nun hayatını anlatan kitapta ilginç detay

Erdoğan'ın yeni Başbakan olarak tanıttığı Ahmet Davutoğlu'nun hayatının anlatıldığı kitapta, ihtiyar aşiret resinin ifadeleri dikkat çekiyor.

Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yeni genel başkanlığı ve Türkiye'nin 26. başbakanlığına aday olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu açıkladı. Erdoğan, yaklaşık 3,5 saat süren Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında, yapılan istişareler sonucunda Davutoğlu'nun aday gösterilmesine karar verildiğini söyledi.
27 AĞUSTOS'TA SEÇİLECEK

AK Parti, 27 Ağustos'ta gideceği olağanüstü kongrede yeni genel başkanını seçecek. Bu isim yüksek ihtimal Erdoğan'ın namzet gösterdiği Davutoğlu olacak. Ardından Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı sıfatıyla Davutoğlu'nu yeni kabineyi kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.
HAYATINI ANLATAN KİTAPTA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun hayat hikayesini anlatan Gürkan Zengin'in "Hoca" isimli kitabındaki bir hatıra "Davutoğlu efsanesi bu sözlerde mi gizli?" sorusunu akıllara getirdi.
"BU ADAMI DİNLEYECEKSİNİZ"

"Hoca" adlı kitabında Gürkan Zengin o olayı şu ifadelerle anlatır: "Ahmet Davutoğlu, Iraklı Sünni grupları seçimlere girmeye ikna etmeye çalışıyordu. Onu dinleyen Iraklılar arasında, en köklü Sünni Arap aşiretlerinden Ubeydiye'nin yaşı ilerlemiş lideri de vardı. İhtiyar aşiret reisi, Davutoğlu'nun konuşmasını gözyaşları içinde dinledikten sonra ayağa kalktı ve yanındakilere şöyle dedi: Bu adamı dinleyeceksiniz, bu adam bir Bağdatlı gibi konuşuyor.
"HEP ONLARIN KAVRAMLARINI KULLANDIK"

Belki de Davutoğlu efsanesinin sırrı bu sözlerde gizlidir. Biz Batı'ya hep, onların dilini, kavramlarını kullanarak yaklaştık. Ne kadar 'onlar gibi' olduğumuzu ispatlamaya çalışarak geçirdik bir yüzyılı. Siyasette böyle oldu, sanatta böyle, edebiyatta böyle..."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.