Dev projeye dünyadan talep yağıyor

Dev projeye dünyadan talep yağıyor

Enerji Bakanı Albayrak, Karapınar Güneş Enerjisi Santrali Projesi'ne ilişkin açıklama yaptı.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Güneş Enerjisi Santrali projesinde konuştu. Albayrak "Bu proje ile hedefimiz sadece iç piyasada değil bölgedeki tüm güneş enerjisi taleplerine ihraç eden bir ülke olmak" dedi. Berat Albayrak konuşmasına şöyle devam etti:

"Burada üretilecek enerji 600 binden fazla evin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Bu ihale sadece maliyetlerin düşmesinden ziyade fabrika ve yerli yatırım için katma değer yaratacak. Enerji piyasaları ve Türkiye için çok büyük bir proje olacak. Yılda sadece 500 megavatlık bir güneş enerji santrali de olacak.

AR-GE'de 15 yıllık zorunluluk getiriyoruz, yüzde 80 asgari yerli genç mühendisler olma şartı getiriyoruz. Üretim sanayisinin tamamıyla yerli olması en büyük hedefimiz. 18 ila 24 ay arasında yerli üretime geçecek. Başlangıçta toplam en az 1000 kişiye istihdam planlıyoruz.Türkiye için bu ihale enerji çeşitlendirme, istihdam açısından bir ilk proje olacak. 

Burada 3 kritik amacımız var. Yenilenebilir enerjide maliyeti aşağı çekeceğiz, katma değerli teknolojilerin Türkiye'de artması, sadece iç piyasada değil bölgedeki tüm güneş enerjisi taleplerine ihraç eden bir ülke olmasıdır. Karapınar GES ihalesine dünyanın önemli firmalarından ciddi talep var"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.