Devlet Bahçeli'nin grup toplantısı konuşması

Devlet Bahçeli'nin grup toplantısı konuşması

Grup toplantısında yaptığı konuşmasında koalisyon senaryolarına değinen Devlet Bahçeli, HDP'yle asla bir araya gelmeyeceklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında koalisyon senaryolarını değindi. AK Parti ile CHP birlikteliğinin en akla yatkın bir koalisyon seçeneği olduğunu belirten Bahçeli, HDP'yi ise ağır ifadelerle eleştirdi:
KARAKOL SALDIRILARINI UNUTALIM MI

"MHP hiçbir şart altında HDP ile biraraya gelmez. HDP'ye oy verenlere saygı duymak, HDP'yi muhatap almak değildir. Köy basmalarını, karakol saldırılarını, şehitlerimizi unutalım mı? Hadi biz unuttuk diyelim, tarih ve millet bu hainlikleri affeder mi?
MHP PKK'NIN SİYASİ ACENTESİ OLAN HDP'YLE BİR ARAYA GELMEZ

MHP, PKK'nın siyasi acentesi olan HDP ile bir araya gelmez. AK Parti unutmuş olabilir, ama MHP bu hainleri unutmaz. HDP'ye bakınca flu görüyoruz, öyle de görmeye devam edeceğiz. MHP ana muhalefet görevini eksiksiz yapacaktır.
AKP-CHP-HDP KOALİSYON YAPSIN, MHP İSE ALAYINA YETECEKTİR

Biz HDP'ye bakınca flu görüyoruz. AKP ve CHP net görebilir. O zaman AKP-CHP-HDP koalisyon yapmalıdır. MHP ise alayına yetecektir, hepsinin karşısında tek başına duracaktır. Erken yapılacak bir seçimle tek başına iktidara gelecektir"

- Devlet Bahçeli'nin konuşmalarının satır başları:
"SÖZLERİMİZİN TAMAMEN ARKASINDAYIZ"

"7 Haziran ile birlikte demokrasinin nefesi açılmış ve toplumsal refahlama yaşanmıştır. Türkiye'nin AK Parti'den ibaret olmadığı açıkca ortaya çıkmıştır. MHP olarak 7 Haziran'dan bu zamana kadar söylediğimiz sözlerin tamamen arkasındayız. Türk Milleti MHP'ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon görüşmelerine kapı kapattığımız anlamına gelmez. 46 yıllık mazimizi hiçe sayarak koalisyon görüşmeleri yürütmemizi isteyenler hayal içindedir. Bize anlam veren değerleri hiçe sayarsak bunu ne şehitlerimize ne de milletimize anlatamayız. MHP'nin 46 yıllık şerefli mirasını günlük heveslere kurban etmeyecek kadar tecrübeliyiz. Milliyetçilik davasını günlük hesaplar ile heba etmyecek bir akla sahibiz.
KOLTUK MERAKIYLA İLKELERİMİZDEN CAYMAYIZ

Türkiye'yi hedefine alan karanlık siyaset mühendisliğini teşkilatlarımız elinin tersi ile itmiştir. Partimizin aldığı sonucu eleştiren ve küçümseyen miraklar türemiştir. Bizler reel politik bir disiplin içinde her eleştiriyi dinlemeye ve bir sonuç çıkarmaya hazırız. Milliyetçileri Meclis çatısından uzak tutma oyunlarını asla ve asla unutmayız. Milletimin verdiği mesajları iyi değerlendirmek durumunda olduğumuzun farkındayız. Koltuk merakıyla ilkelerimizden caymayız.

CHP İLE AK PARTİ KOALİSYONU YAPILABİLİR

AK Parti ile HDP çözüm süreci adı altında ihanet sürecine girmiştir. O yüzden ilk formül olarak AK Parti ile HDP'nin bir araya gelmesi akla en yakın seçenektir. Bu iki partinin tek yumurta ikizi olduğu açıkca ortadır. Şayet AK Parti ile HDP olmazsa AK Parti-CHP koailisyonu yapılabilir. Bu iki partinin koalisyonda buluşmaları da hayırlı olacaktır.
KILIÇDAROĞLU'NA SORUYORUM

CHP Genel Başkanı,Ak Parti dışındaki seçenekleri kurnazca sıfırlamıştır. Şahsıma Başbakanlık teklifi götürmüş ve MHP ile HDP'yi yan yana getirmeye çalışmıştır. Buradan soruyorum Kılıçdaroğlu, Başbakanlık teklifini bize getirmeyi kendinde nasıl hak görmüştür. Buna nasıl cürret edersin. Kılıçdaroğlu bilesin ki bu bayat numaraları MHP yemez.
İHSANOĞLU'NU SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİZ

Meclis Başkanlığı seçiminde inanç ve itibarımız gereği neyse onu yapacağız ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nu sonuna kadar destekleyecektir. Siz değerli arkadaşlarımızın da bu doğrultuda karar vereceğinizi biliyorum. İlk olarak süreç ihaneti tamamen askıya alınmalıdır. İkinci olarak 17-25 Aralık'ın üstüne kararlılıkla gidilmelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle Anayasal sınırlarına çekilmelidir. MHP bu 3 başlık altında buluşulursa koalisyon görüşmelerine girecektir."



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.