Devletin zirvesi Anıtkabir'de buluştu İZLE

Devletin zirvesi Anıtkabir'de buluştu İZLE

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında ilk kez yan yana görüntülendi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı seçildiği sırada CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devir-teslim törenine gitmeyeceğini söylemişti. Törene gitmeyen Kılıçdaroğlu ile 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne zaman bir araya gelecekleri merak konusu olmuştu. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise törene katılmadı.

Devletin zirvesi Anıtkabir'de İZLE

İLK KEZ BİR ARAYA GELDİLER

Devir-teslim töreninin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak amacıyla ilk kez biraraya gelen Erdoğan ile Kılıçdaroğlu Anıtkabir'de aynı karede görüntülendi.

30 AĞUSTOS KUTLAMALARINDAN GÖRÜNTÜLER

DEVLET ERKANI TÖRENE KATILDI

Ankara'da ilk tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başladı. Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve devlet erkanı katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan defteri imzaladı İZLE

ERDOĞAN DEFTERİ İMZALADI

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra beraberindekiler ile birlikte saygı duruşunda bulundu. Ardından Misak-ı Milli kulesine geçen Erdoğan Anıtkabir özel defterini imzaladı.

 

Erdoğan özel deftere şu dileklerde bulundu;

"Büyük Zafer'in 92. yıldönümünde bizlere miras olarak bıraktığın Cumhuriyeti, yine bizlere hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmak için tüm gücümüzle çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için en önemli sembollerinden olan büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen başta zatıalinizi ve tüm komutanlarımızı, subaylarımızı, askerlerimizi ve halkımızı minnetle anıyorum. Büyük zafer milletimizin 1000 yıllık vatanı Anadolu'nun ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermesi bakımından ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş savaşı boyunca tüm dünyada dualarıyla milletimize destek olan tüm kardeşlerimize de şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Vatan topraklarının düşman işgalinden korunması için mücadele eden şehitlerimize ve gazilerimize milletim adına Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhun Şad olsun."

 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.