Doğu Karadeniz'de 1391 Köy Yolu Kapalı

Doğu Karadeniz'de 1391 Köy Yolu Kapalı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde önceki günden bu yana etkisini artıran kar yağışı nedeniyle bin 391 köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde önceki günden bu yana etkisini artıran kar yağışı nedeniyle bin 391 köy yolu ulaşıma kapandı. Gümüşhane'de dün gece hava sıcaklığı sıfırın altında 24 dereceye düştü, Karadeniz Sahil Yolundaki buzlanma nedeniyle trafikte aksamalar oldu.

Bölgede kar yağışı sonucu Giresun'da 402, Trabzon'da 380, Rize'de 316, Artvin'de 139, Gümüşhane'de 80 ve Bayburt'ta 74 olmak üzere toplam bin 391 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlıkları Gümüşhane'de 17, Giresun'da 15, Bayburt'ta 14, Rize ve Trabzon'da 10 santimetre olarak ölçüldü.

Gümüşhane'de hava sıcaklığı dün gece sıfırın altında 24 derece ile son yılların en düşük seviyesine indi. Hopa - Artvin karayolundaki Cankurtaran Geçidi ile Giresun - Şebinkarahisar karayolundaki Eğribel Geçidi'nin ulaşıma açık olduğu ancak zincirsiz araçların geçişine izin verilmediği belirtildi.

Dün gece kar yağışı nedeniyle hava trafiğine kapatılan Trabzon Havalimanı da, pist temizleme çalışmalarının ardından bu sabah yeniden ulaşıma açıldı. Meteoroji yetkilileri, yağışlı havanın sahil kesiminde yerini parçalı bulutlu bir havaya bıraktığını ancak yüksek kesimlerde zaman zaman kar yağışının devam edeceğini belirtti.

Bu arada, Rize'de de sabah saatlerinde Karadeniz Sahil Yolu'nda oluşan buzlanma nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Rize Belediyesi ve Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak ulaşımdaki aksaklıkları gidermeye çalıştı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.