Doğu Türkistan Müslümanlarına Yapılan Çin Zulmü Rize’de Protesto Edilecek

Doğu Türkistan Müslümanlarına Yapılan Çin Zulmü Rize’de Protesto Edilecek

Memur Sen Rize İl Başkanlığı, Doğu Türkistan'da Çin tarafından yapılan baskı ve şiddete dikkat çekerek, uygulanan katliam, zulüm ve işkenceleri protesto etmek amacıyla Rize'de basın açıklaması düzenleyecek.

Rize Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından Çin hükümetinin Doğu Türkistan Müslümanları üzerindeki insanlık dışı, vahşete varan baskı ve şiddeti protesto etmek için 2 Temmuz 2015 Perşembe günü saat 12.00’da Tuzcuoğlu Memişağa Parkında basın açıklaması düzenleyecek.

resul-usta-001.jpgMemur Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Çin hükümetinin Doğu Türkistan Müslümanları üzerindeki insanlık dışı, vahşete varan baskı ve şiddeti artarak devam etmektedir. Maalesef dünya, Müslümanlara karşı yapılan bütün zulümlerde olduğu gibi Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlallerine de kör ve sağır kalmaktadır. Her türlü zulmün karşısında dik duran ve sesini yükselten Memur-Sen’imiz Doğu Türkistanlı kardeşlerimize her türlü zulmü yapan Çin hükümetini protesto etmek için 2 Temmuz 2015 tarihinde saat 12.00’da 81 ilimizdeki Memur-Sen il temsilciliklerimiz tarafından eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirilecektir. Bu itibarla ilimizde de 2 Temmuz 2015 tarihinde saat 12.00’da Tuzcuoğlu Memişağa parkında yapacağımız basın açıklamasına bütün Rizeli hemşerilerimizin katılım ve desteklerini bekliyoruz.” dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.