Dolap Bakan Kılıç'ın elinde kaldı

Dolap Bakan Kılıç'ın elinde kaldı

Memleketi Samsun'da gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Kılıç, Erenköy Eğitim ve Sosyal Tesisleri'ni ziyaret etti. Örnek odaları gezen Kılıç, bir dolabın kapısının azizliğine uğradı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Başbakan Erdoğan'ı bütün dünya anladı ama Türkiye deki muhalefet liderleri maalesef yine anlayamadı. Allah akıl fikir versin, izan ve insaf versin" dedi.

Memleketi Samsun'da gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Kılıç, 19 Mayıs ilçesi, Dereköy beldesinde bulunan Erenköy Eğitim ve Sosyal Tesisleri'ni ziyaret etti. Vali Hüseyin Aksoy tarafından karşılanan Bakan Kılıç, tesislerde incelemelerde bulundu. Çocuklar tarafından çiçekle karşılanan Bakan Kılıç, tesisi gezdi. Örnek odaları gezen Suat Kılıç, malzemeleri inceledi. Duvara monte edilen bir dolabın kapağını açan Bakan Kılıç'ın elinde dolabın kapağı kaldı. Duruma tepki gösteren Kılıç, "Bir daha çektiğimde elimde kalırsa, firma da elimde kalır. Ona göre. Örnek oda bile olsa montajı adam gibi yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Daha sonra tesisin bahçesinde hazırlanan kahvaltı masasına geçen Bakan Kılıç, buradaki çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. 'U' şeklindeki kahvaltı masasının ortasına oturan Kılıç, önündeki yiyeceklerin hepsinin çocuklara verilmesini istedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'deki (BM) değerlendirmelerinin Türkiye'deki siyasiler tarafından doğru algılanmadığını, iyi niyet çerçevesinde idrak edilmediğini belirten Kılıç, "Bu açıklamaları Türkiye'de değerlendiren siyasi çevreler görevlerinin gereğini muhalefet etmek olarak kısıtlamış oldular. Türk milletinin milli menfaatleri vardır. Türkiye'nin ulusal büyük çıkarları vardır.

Sayın Başbakan'ın BM Genel Kurulu'nda yapmış olduğu değerlendirmeler, Türk milletinin milli çıkarlarıyla bağdaşan değerlendirmelerdir. Orta Doğu'da kalıcı barış tesis edilmeden terörün sonlandırılabilmesi mümkün değildir. Orta Doğu'da terör oluşturan ortam kurutulmadan, yok edilmeden Türkiye'ye yönelik tehditlerin bertaraf edilebilmesi de mümkün değildir. Sayın Başbakan Erdoğan'ı bütün dünya anladı ama Türkiye'deki muhalefet liderleri maalesef yine anlayamadı. Allah akıl fikir versin, izan ve insaf versin.

Türk milletinin tanıdığı Recep Tayyip Erdoğan, zulüm karşısında susacak bir adam değildir. BM Genel Kurulu'nda yaptığı değerlendirme de onun gereğidir. 'Somali'den sana ne' diyor muhalefet, 'Filistin'den Gazze'den sana ne' diyor muhalefet. Oysaki Somali'nin derdi ile dertlenmeyen, Filistin'in Gazze'nin derdiyle dertlenmeyenin vicdanından da insafından da biz şüphe duyarız" diye konuştu.

"SPORDA ŞİDDET YASASI'YLA İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ YOK"

"61. Cumhuriyet Hükümeti ve Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak futbolda şiddet ve şikenin önlenmesiyle ilgili yasa ilgili herhangi bir değişiklik çalışmasının içerisinde değil" diyen Bakan Suat Kılıç, şöyle konuştu:

"Bir değişiklik çalışması hazırlayıp TBMM'ye sunmayı da düşünmüyoruz. Fakat futbol kulüpleri, Kulüpler Birliği çatısı altında bu yönde bir çalışma yaparlarsa kendi takdirlerinde olan bir meseledir. Kendi bilecekleri bir iştir. Neticede orası bir örgüttür, örgütlü yapı kendi taleplerini yazıya dökerek siyaset kurumuna intikal ettirebilir. Bizim kendilerine öğüdümüz oldu: 'AK Parti'ye gelmeden muhalefete gidin, muhalefetle paylaşın'. Çünkü bu kanun, TFF ve Kulüpler Birliği'nin arzusu üzerine, arzudan da ötede ısrarı ve ricaları üzerine çıkarılmış bir kanundur. Bu kanun çıkarılırken, önce iktidar partisine değil, muhalefet partilerine ziyaretler yapıldı. Eğer bu yasayı çıkarttıranlar, bu yasanın kanunlaştırılmasına en büyük motivasyonu sağlayanlar, bugün bu kanun bazı maddelerinde değişiklik arzusu içerisindeler ise takip etmeleri gereken yol yine aynı yoldur. Önce muhalefette, medyaya giderler, spor kamuoyunu ikna ederler. Talepleri konusunda bütün futbol camialarını inandırıcı delilleri ikna sürrecine

çekerler, ondan sonra gelerek iktidarlarla görüşlerini paylaşırlar.

Ama bizim bakanlık ve hükümet olarak tek yanlı veya herhangi bir ortağı olma şeklinde çalışmamız çabamız söz konusu değil."

Çocuklarla sohbet eden Bakan Suat Kılıç, onlara, "Hangi konuda olursa olsun bir şikayetiniz olduğu zaman bakanlığa mail atın, telefon açın ve mektup yazın. Bu konuda hiç kimseden çekinmeyin" dedi. Kılıç, çocuklara bazı hediyeler verdi.

Kahvaltı programında Vali Hüseyin Aksoy da bir konuşma yaptı. Aksoy, çocukların en işi şekilde hizmet almaları için valilik olarak bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Bakan Kılıç'ın ziyaretine İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, 19 Mayıs İlçe Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy da katıldı.

Milli Emlak Müdürlüğü'nce İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne tahsis edilen Erenköy Eğitim ve Sosyal Tesisleri'nin bakım onarım çalışmaları tamamlanmak üzere. 80 oda ve 170 yatak kapasiteli tesis, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yurtlarda kalan çocukların eğitim ve sosyal aktiviteleri için kullanılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.