Dünyada iple yazılan ilk Kur’an-ı Kerim

Dünyada iple yazılan ilk Kur’an-ı Kerim

Başakşehir'de terzilik yapan Suriyeli Mohammed Maher Hadri, dünyada ilk defa iple yazılan Kur'an-ı Kerim'i hazırladı.

İstanbul Başakşehir Belediyesi’nin bir ilke daha imza atarak ilçe sakinleriyle buluşturduğu sanat eseri, Suriyeli bir terzi olan Mohammed Maher Hadri tarafından hazırlandı.

ÖZEL BİR İP İLE SİYAH BEZ ÜZERİNE İŞLENMİŞ

Sanatçı Ramazan ayı süresinde eserini Sular Vadisi’nde sergiliyor, çalışmasını ilçe sakinlerine anlatıyor. Dünyada iplerle işlenen ilk Kur'an-ı Kerim olma özelliği taşıyan eser, altın renkli, özel bir ip ile siyah bez üzerine işlenmiş. Bu özelliği ile Guinness rekorlar kitabına da girecek olan çalışmanın harflerin işlenmesinde ise altın renkli, özel bir ip kullanılmış.

DİĞER ESERLERİNİ DE SERGİLİYOR

Sanatçı, Ramazan ayı süresinde standda ip Kur’an-ı Kerim dışında hattat titizliğinde hazırladığı farklı eserlerini de sergiliyor. Mohammed Maher Hadri, aynı zamanda standı ziyaret edenlere isimlerini özel makinesinde iplerle işleyerek veriyor.

"KÜÇÜKKEN DEVAMLI KUR'AN YAZMAK İSTİYORDUM"

Suriye'nin Halep şehrinde terzilik yaparken içinde Kur'an-ı Kerim yazma isteği uyandığını dile getiren Hadri, Kur'an yazma hikayesini şöyle anlatıyor,

 

''Küçükken devamlı Kur'an yazmak istiyordum. Terzilik mesleğini tam öğrendikten sonra Kur'an-ı farklı, özel bir şekilde yazmak istedim. Eşimle hep istişare ederek planlar yaptım. İple, ilk olarak, 'veme tevfigi, ille billeh' yazdım. Çok güzel bir görüntü ortaya çıktı. Sonra Vakıa suresinin tamamını yazdım. Gören herkes çok beğendi. Bundan sonra Kur'an-ı Kerim'i yazmayı aklıma koydum. Bu konuda eşimden büyük destek gördüm. Çevremdeki insanlar ise benim deli olduğumu düşündüler. İnsanlara çok garip geldi. Beklemedikleri bir şeydi bu."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.