Ekşioğlu Vakfı'nın 2 Bin Üyesi Çanakkale Şehitliğini Ziyaret Etti

Ekşioğlu Vakfı'nın 2 Bin Üyesi Çanakkale Şehitliğini Ziyaret Etti

Ekşioğlu Vakfı, Çanakkale Deniz Zaferinin 100'üncü yılı anısına Gelibolu Yarımadasını yaklaşık 2 bin üyesi ile ziyaret edip, şehitleri dualarla andı.



Ekşioğlu Vakfı, Çanakkale Deniz Zaferinin 100'üncü yılı anısına Gelibolu Yarımadasını yaklaşık 2 bin üyesi ile ziyaret edip, şehitleri dualarla andı.

Ekşioğlu Vakfı Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen organizasyona Vakıf Başkanı Ali Ekşi, Yönetim Kurulu üyesi Yasin Ekşi, Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı Necati Selvitop, Kadın Kolları Başkanı Münevver Ekşi, Gençlik Kolları Başkanı Ercan Ekşi ve yönetimi ile İstanbul ve Rize'den 44 otobüsle gelen yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Rize eski Valisi olan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun gece geç saatlerde karşıladığı grup daha sonra Çanakkale'ye geçti. Ekşioğlu Vakfı üyeleri, Eceabat İlçesi'nde Conkbayırı, Kilitbahir Kalesi, 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi ve Çanakkale Şehitliğini ziyaret etti, şehitler için dualar etti.

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNDE TÖREN

Çanakkale Şehitliğinde düzenlenen anma törenine Çanakkale İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Gençlik Kolları Başkanı Ercan Ekşi, bazı duyguların sözlerle ifade edilemeyeceğini belirterek, "Yaşamak gerek" dedi. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ise, vatan topraklarını savunmak ve korumak için canlarını ortaya koyan şehitleri anmaya geldiklerini kaydetti, "Gençliğimiz, tarihi kahramanlıklarla dolu Türk askerinin başarılarını burada daha iyi öğrenecek. Mekanları cennet olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Çanakkale İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın da, ziyaretlerinden dolayı Ekşioğlu ailesine teşekkür etti. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, komutan Albay Aydın'a plaket takdim etti. Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı ve emekli müftü Ahmet Şark'ın şehitler için dua etmesi sonrasında Ekşioğlu Vakfı üyeleri şehitlik anıtı önünde toplu fotoğraf çektirdi. Heyet daha sonra da Gelibolu Yarımadasındaki şehitlik anıtlarını gezdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.