Emekliye promosyon tamam

Emekliye promosyon tamam

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, tüm emeklilerin promosyon alması konusunda hem özel hem kamu hem de katılım bankalarıyla görüşmeler yapıldığını belirterek, çalışmaların teknik düzeyde tamamlandığını bildirdi.

 Maaşını ilgili bankaya taşıyan ve en az 3 yıl kalmayı taahhüt eden emekliye promosyon ödemesi 3 yıllık peşin olarak yapılacak. Bu üç yıl içerisinde emekliler maaşını başka bankaya taşıyamayacak. Emekliye kredi kartı verilmesi ya da vadeli hesap açılması gibi şartlar konulamayacak. Halen emeklilere maaş ödemesi dağılımında kamu bankaları yaklaşık yüzde 80'lik paya sahip bulunuyor. Özel bankaların payı ise yüzde 10 civarında. Promosyon bedeli emeklilerin maaşlarını bankalarda ne kadar süre tuttuğuna göre belirlenecek.

Tutar ne kadar olacak?

Promosyon tutarının 3 yıl için en az 600 TL olacağı sıkça dile getirildi. Ancak bankaların 'Emekli maaşını tutmuyor, hemen çekiyor' gerekçesiyle bu rakamı düşürmeye çalıştığı ifade ediliyor. Ancak memurlarjn büyük çoğunluğu 2007'den bu yana anlaşılan dönem için brüt maaşlarının ortalama yüzde 60'ı kadar promosyon alıyor. Dönemler de genelde 1-3 yıl arasında oluyor. Bu da 1 aylık maaşa yakın bir tutar oluyor. Teknik çalışma bitti 11 milyon emeklinin merakla beklediği promosyon konusunda yeni gelişmeler var. Trabzon'da çeşitli programlara katılmak üzere Ordu-Giresun Havalimanı'na gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilerin bu konudaki sorularını yanıtladı.


Soylu, emeklilerin promosyon alması konusunda hem özel hem kamu hem de katılım bankalarıyla görüşmeler yapüdığını belirterek, çalışmaların teknik düzeyde tamamlandığını söyledi. 1-2 aya hayata geçecek Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda bir sunum yapacaklarının bilgisini veren Bakan Soylu, "Orada verilecek karardan sonra bir adım daha atacağız" diye konuştu. Seçim sürecindeki vaatlerini yerine getirmek istediklerini I ifade eden Soylu, "O adımdan sonra inşallah hayırlı bir sonuca ulaşırız çünkü bu bizim seçim öncesinde hükümet olarak söylediğimiz bir vaatti" diye konuştu. Nihai kararın 1-2 ay içinde çıkacağı belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.