Erdoğan: İsrail şımarık oğlan rolünü oynuyor

Erdoğan: İsrail şımarık oğlan rolünü oynuyor

Başbakan Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan İsrail, BDP ve Doğu Akdemiz sorularına cevap verdi.

Türkiye ve İsrail arasındaki siyasi gerilimi değerlendiren Başbakan Erdoğan, 'İsrail şımarık oğlan rolünü oynuyor.' dedi.
İSRİAL'E FARKLI YAPTIRIMLAR DA OLACAK

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, 'Artık son kertede bir  6 aylık bir süreçten bahsettiler. Bu açıklanan rapor İsrail'in beklentilerini karşılayan bir rapor değil. Yarın itibariyle biz ikinci katip seviyesine ilişkilerimizi düşürüyoruz. Ticari ve askeri ilişkilerimizi askıya alıyoruz. Bu süreci çok daha farklı konular takip edecektir.' diye konuştu.
GAZZE YE GİDECEK Mİ

Gazze ziyaretiyle ilgili soruları da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, 'Gazze'ye ziyaret konusunda hala girişimlerimiz sürüyor. Ona göre olacak ya da olmayacak ziyaret.' ifadelerini kullandı.

Başbakan 'Doğu Akdeniz'de bundan sonra gemilerimizi çok sık göreceksiniz' sözlerini sarf etti.
BDP KONGRESİ

Son olarak BDP kongresi ve partinin TBMM'ye henüz gelmemesi hatırlatılınca Erdoğan, 'Ben BDP'nin parlamentoya gelmesini demokrasi açısından gerekli görüyoruz. Ama gelmezlerse de onlar demokrasiyi kaybediyorlar. Onlar kendilerine göre bir meclis kurup sözde kararlar alıyorlar. Ama er ya da geç onlar da Mecli'e geleceklerdir.' dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.