Erdoğan'dan Meclis'te Bir İlk

Erdoğan'dan Meclis'te Bir İlk

Meclis, yeni yasama yılına bugün başladı. Açılış konuşmasını ilk kez "Cumhurbaşkanı" sıfatıyla Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

 Siyasetin kalbinde yeni dönem başlıyor. Meclis, yeni yasama yılına bugün düzenlenen törenlerle başladı. Açılış konuşmasını ilk kez "Cumhurbaşkanı" sıfatıyla Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

Erdoğan, 12 Haziran 2011'deki genel seçimlerin ardından Meclis'in, son derece özverili, gayretli, başarılı bir performans sergilediğini ifade etti. Erdoğan, ülkenin ve milletin ihtiyaç duyduğu çok önemli tasarı ve teklifleri yasalaştırdıkları için milletvekillerine teşekkür etti.

Kürsüden, milletin kürsüsünden, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğrudan halkın oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak hitap etmenin heyecanını yaşadığını belirten Erdoğan, "Bu aziz millet, her seferinde, büyük bir vakarla sandık başına giderek, her türlü meseleye son noktayı koymasını bilmiş; o engin ferasetini ve basiretini her seferinde sandıkta müşahhas hale getirmiştir." dedi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

"Bu aziz millet, sandık başına giderek her türlü meseleye son noktasını koymayı bilmiştir. 10 Ağustos'ta sandık başına giden aziz milletime teşekkür ediyorum.

"TBMM'ye istikamet çizmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerini tayin etmek, tenzil etmek için, sandık dışındaki her yol, her yöntem gayri meşrudur. Türkiye'de sandığın yolu, seçmek ve seçilmek isteyen herkes için açıktır."

"Milletimiz mümeyyizdir, milletimizin, asla ve asla vasilere, velilere ihtiyacı yoktur. 'Millet bilmez, millet anlamaz, millet karar veremez', bu tür yaklaşımıyla, kendilerine, kendilerinden menkul vasi ve veli vazifesi yükleyenlerin dönemi, geri gelmemek üzere kapanmıştır."

"Siyasetin de vesayetten kendisini tamamen kurtarması artık gereklilik halini almıştır. Siyaset en az bu aziz millet kadar cesur olmalı, üzerindeki baskıları tamamen atmalıdır. Sorunlara siyasetin, Meclis'in dışında çözüm aramak, milleti yok saymaktır."

"TÜRKİYE'DE HER MESELENİN ÇÖZÜM YERİ MECLİS'TİR"

"Siyasetin dışında çözüm arayışları ülkemize çok ağır bedeller ödetti. Türkiye'deki her meselenin çözüm yeri Meclis'tir ."

"Türkiye bütün eski korkularının üzerine cesaretle gitmiş, özellikle son 12 yıl içinde kaldırılan her yasak, her kısıtlama Türkiye'nin önünü açmıştır."

"Başörtüsü yasağının kaldırılması öyle söylendiği gibi infiale yol açmamış, normalleşme sağlamıştır."

ÇÖZÜM SÜRECİ

"Kim ne derse desin her türlü özgürlük milletimizle buluşturulmalıdır, buluşturulacaktır. Mimarı olduğum her türlü siyasi risklere rağmen çözüm sürecinin karara ulaştırılmasını da sağlayacağız. Aileler de arkamızdadır. 30 yıldır devam eden şiddet ortamı, bazı istisnai durumlar haricinde çok farklı noktadadır. Hiç kuşkusuz bu güzel süreçten rahatsız olanlar da var. Bu süreci hazmedemeyenler süreci başarısızlığa uğratmaya çalışmaktadır. Özellikle 2 yıldır huzur ortamını yaşayan milletim bu girişimlere prim vermeyecektir."

"Tüm siyasi partilerin sürece destek vermeleri de siyasi sorumluluktur. Bu çatı altında mutlaka tartışılmalı, çözüm bulunmalıdır. Siyasi partilerimiz şiddetle aralarına mesafe koymalı, çözüme katkı vermek için mücadeleci olmalıdır. Bu yüce Meclis başta olmak üzere her kesimin sorumluluğudur."

"YENİ TÜRKİYE ÇOĞULCUDUR"

"Esasen yeni Türkiye 23 Nisan 1920'nin özünü yeniden kavramış, o meclisteki çeşitliliği yeniden yakalayan Türkiye'dir. Bundan sonra Türkiye ancak çoğulculukta uzlaşabilir. Siyaset bu çoğulcu toplumsal yapının temsiliyle sorumludur. Bütün vatandaşlar eşittir. Tabiatıyla yeni Türkiye'ye bir direnç de mevcuttur. Yeni bir formda yeni Türkiye'ye kast etme arzusundadır. Paralel yapı devlet aygıtını kullanarak siyaseti şekillendirme arzusundadır. Siyaset bu vesayet girişimine müsade edemez. Türkiye'nin yaşadığı son 2 seçim paralel yapı ve destekçileri siyaseten mahkum olmuşlardır. İlkesi kuralı ahlakı olmayan hiçbir yapının kimseye faydası olamaz. Yeni Türkiye devlet içinde otonom yapılara asla prim vermeyecektir."


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.