Erdoğan'ın Pazarcılar Federasyonu konuşması

Erdoğan'ın Pazarcılar Federasyonu konuşması

Pazarcılar Federasyonu'nda konuşan Erdoğan, sebzenin iyisini müşretiye vermeleri gerektiğini söyleyerek esnafa tavsiyelerde bulundu.

ATO Congresium'da, Türkiye Pazarcılar, Meyveciler ve Sebzeciler Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa meyvenin, sebzenin en iyisini müşteriye sunması gerektiğini söyleyerek tavsiyelerde bulundu:

"ÇÜRÜK ÇARIĞI MÜŞTERİYE VERİRSEN OLMAZ"

 

"Sizlerin pazarcı esnafı olarak ölçerken ve tartarken adaleti yerine getirdiğinize inanıyorum. Meyvenin, sebzenin iyisini öne, çürük çarığı arkaya koyup el çabukluğuyla bunu müşteriye verirsen olmaz. Veli nimetin olan müşterine iyi davranacaksın. Yoksa o müşteri gider süpermarkete sen de güneşin, yağmurun altında kalırsın. Size tavsiyem: Varsa aradaki çürük elmaları ayıklayıp yola öyle devam etmenizdir. Bunu yaptığınız zaman bu millet sizi el üstünde tutar."

Erdoğan'ın Pazarcılar Federasyonu konuşması VİDEO


 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

PAZAR KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMALIYIZ

"2009'da elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden sevgili Muhsin Yazıcıoğlu kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşantısıyla hep örnek olan birisiydi.

Pazarcıların reklamları olmayabilir, tabelaları olmayabilir ama sizin milletimizin gönlündeki yeri çok ayrıdır. Bu yüzden pazar kültürünü yaşatmalıyız.

Benim gönlümdeki pazar çatısıyla, otoparkıyla milletimize yakışan bir pazar. Belediyelerimizin bu yönde gayretleri olduğunu biliyorum. Belediye Başkanlarına hep tavsiye ve teşvik ettim.

FAİZİ YÜZDE 4'E DÜŞÜRDÜK

Güzel gelişmeler var. Sık sık modern pazarların açılışlarını yaptım. Sizler de bu yönde belediyeleri teşvik etmelisiniz. Sizin milletimizle bir gönül bağınız var. Pazar kültürünün önemine inanan ve bunun devam etmesini isteyen birisi olarak yapacağınız çalışmalara destek vereceğimden şüpheniz olmasın.

2001 yılında tarihimizde ilk defa esnafımız sokağa çıktı. Bu olayı acı bir hatıra olarak hatırlıyoruz. Toplumun büyük kısmını esnaf ve sanatkarlarımız oluşturuyor.

2002'de göreve geldiğimizde ilk işimiz esnaf ve sanatkarlarımızı ayağa kaldırmak oldu. 2002'de faiz yüzde 47'ydi. Biz bunu yüzde 4'e düşürdük. Böylece esnafımıza rahat bir nefes aldırdık.

Esnafımızın kullandığı kredinin yüzde 50'sini devlet ödüyor. Yeni çıkan kanunla AVM'lerde esnafımızın da yer alması sağlandı.

Büyük balığın küçük balığı yuttuğu değil herkesin birbirini kolladığı bir sistemi istiyoruz.

Yabancı seyyahların bizim ülkemiz için yazdıklarına bakarsanız hep esnaflığın güzel yönlerinden bahseder.

KASIMPAŞA'DA HEP CUMA PAZARINDAYDIM

Size tavsiyem, varsa aradaki çürük elmaları ayıklayıp yola öyle devam etmenizdir. Bunu yaptığınız zaman bu millet sizi el üstünde tutar.

Başbakan olduktan sonra, Belediye Başkanı olduktan sonra tabi ben pazar yerine gidemiyorum. Ama ondan önceleri Kasımpaşa’da Cuma pazarındaydım. Çocuk yaşımda anacığım takardı beni koluna, tabi fileyi ben taşıyacağım, pazar yerine gider, sebze meyve alır koyardık fileye, eve öyle giderdik.

İktidara geldiğimiz ana kadar 16 ayda bir hükümet değişmiştir. Böyle bir ülkede istikrar bulamazsınız. İstikrarın olmadığı bir ülkede de güven bulamazsınız.

Yeni bir anayasaya ve onunla birlikte başkanlık sistemine geçmeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

HEDEFİMİZ 2023'E KADAR KİŞİ BAŞI GELİRİ 25 BİN DOLAR YAPMAK

Hedefimiz 2023'e kadar kişi başına geliri 25 bin dolara çıkarmak. Bizim duraksamaya vaktimiz yok. 10 yılda arıza veren sistemden bıktık. Ama artık bu sistemle yolumuza devam edemeyiz. Başkanlık sistemini Türkiye'ye taşımaya çalışmamız lazım.

Çok başlılık ortadan kalkacaktır. Tüm engellemeler ortadan kalkacaktır.

400 VEKİLE İHTİYACIMIZ VAR

Bizim artık durup duraksamaya tahammülümüz yok.

G20'de olan ülkelerin çoğu başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Bizde hemen başlıyorlar diktatör demeye, ne diktatörü, Amerika'da Fransa'da Brezilya'da diktatörlük mü var ki Türkiye'de diktatörlük olsun? Başkanlık sistemi için 400 milletvekiline ihtiyacımız var

Biz buradaki asıl derdi biliyoruz, asıl dert milletin karşısına çıkıp önce ondan destek alabilmek. Eski Türkiye'nin manzaralarını biliyorum."


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.